GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγρότες: Ποιοι θα πάνε την Δευτέρα στο ραντεβού με τον Τσίπρα

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργ...


Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος, εκτίμησε, ότι θα υπάρξει συμφωνία, μετά τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Από την αρχή μιλούσαμε για ανοιχτό διάλογο. Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι φαίνεται πως η πλειονότητα των μπλόκων ανταποκρίνεται στην πρόσκληση αυτή. Είμαι και σε αυτό ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι τη Δευτέρα, με τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, θα φτάσουμε πολύ κοντά σε συμφωνία. Θα έχουμε συμφωνία», επέμεινε.

Προς το παρόν, στην συνάντηση έχουν δηλώσει ότι θα πάνε οι αγρότες του Μπλόκο των Τεμπών, των Μικροθηβών και της Πελοπονήσου, ενώ οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων που μετείχαν στην αγροτική σύσκεψη της Νίκαιας ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας,οι αγρότες που συνεδρίασαν σήμερα στη Νίκαια δεν συμμετέχουν στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους άλλους αγρότες καθώς δεν έχουν τα ίδια αιτήματα.

Το απόγευμα της Κυριακής άνοιξαν τα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, ενώ οι αγρότες των ελληνικών μπλόκων θα συνεδριάσουν εκ νέου αργά το βράδυ της Κυριακής, για να καθορίσουν την στάση τους. 

Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, είπε ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σενάρια τα οποία μπορεί να ελαφρύνουν τον αγρότη, όπως "η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερης κλίμακας, υπολογισμού δηλαδή του ασφαλίστρου όχι με το 20% του εισοδήματος αλλά ακόμη και μέχρι 12%".

Σε ό,τι αφορά τον ΟΓΑ επισήμανε ότι "είτε μείνει ανεξάρτητο ταμείο είτε όχι, θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα".

Εμπλοκή με τα Τέμπη 

Εν τω μεταξύ, φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή ως προς τη συμμετοχή εκπροσώπων του μπλόκου των Τεμπών στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρότι αντιπροσωπεία πέντε ατόμων έχει αναχωρήσει ήδη για την Αθήνα. Οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη σύνθεση της ομάδας των αγροτών που θα δουν αύριο τον πρωθυπουργό, καθώς οι ίδιοι επιθυμούν να είναι μόνο εκπρόσωποι μπλόκων που βρίσκονται στους δρόμους. Ως εκ τούτου αναμένουν εντός του απογεύματος να ξεκαθαριστεί η σύνθεση της αυριανής συνάντησης προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους. Από την απόφαση που θα λάβουν θα εξαρτηθεί και αν θα ανοίξουν απόψε τα Τέμπη ή όχι.

«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος που έχει αποφασιστεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και βάσει των αιτημάτων που έχει θέσει η ομάδα, τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση στην Αθήνα μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών θα κινηθεί πάνω στο πλαίσιο αιτημάτων που έθεσαν από κοινού οι αγρότες από τα μπλόκα των Τεμπών, των Μικροθηβών και πολλών άλλων από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση