GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΑΤΟ και Ευρωπαίοι ταπεινώνονται από τους δουλεμπόρους!

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης. Πριν λίγους αιώνες είχε ανθίσει και τότε το δουλεμπόριον ανθρώπων μεταξύ των κρατών, αλλά οι διακινητές...

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης.

Πριν λίγους αιώνες είχε ανθίσει και τότε το δουλεμπόριον ανθρώπων μεταξύ των κρατών, αλλά οι διακινητές δεν ήταν ορατοί οφθαλμοφανώς και οι καταδιώξεις γινόταν Erga omnes, σε ξηράν και θάλασσα, ώστε να τους εντοπίσουν!! Οι διακινητές πάντα διέφευγαν. Ορισμένοι συλλαμβάνοταν, αλλά η αθλιότητα συνεχιζόταν.

Το ακριβώς αντίθετον συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα κατά κύριον λόγον, με τους δουλεμπόρους να μεταφέρουν τα οικονομικά θύματά τους, από τα παράλια της τουρκίας στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και, στις Ελληνικές ακτογραμμές να τους υποδέχονται μετά φανών και λαμπάδων Έλληνες και Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι!!!! Η υποδοχή φυσικά αφορά τους δουλεμπόρους βαρκάρηδες και όχι τους προσφεύγοντας σε διάσωσην από την πολεμικήν φρίκην, για τους οποίους η υποδοχή και υποστήριξη είναι αναμφισβήτητη. Αυτό είναι αυτονόητον.

Εκατοντάδες βάρκες έρχονται καθημερινώς την Ελλάδα έμφορτες μέχρι τας ευδιαίους οπάς, χωρίς κανείς να τις αναχαιτίζει κατά το ξεκίνημα και χωρίς να φοβούνται κανέναν. Ούτε τα περιπολούντα πολεμικά και λιμενικά σκάφη!!! Αήττητοι και ακάθεκτοι οι δουλέμποροι!! Απολύτως ανυπάκοοι σε τυχόν προειδοποιήσεις Ελληνικών ή και συμμαχικών πλοίων.

Και τώρα που η μεταφορά εκατομμυρίων δύστυχων ανθρώπων έφτασε στο κατακόρυφον, τώρα που Ελλάδα εδέχθη περισσοτέρους από ένα εκατομμύριον πρόσφυγές αλλά και λαθρομετανάστες, τώρα που οι δουλέμποροι στο βωμόν του κέρδους έπνιξαν περισσοτέρους από 5.000 ανθρώπους, απεφάσισαν οι Μεγάλοι να στείλουν και πλοία του ΝΑΤΟ για περιπολίες στο Αιγαίον προς αποτροπήν των δουλεμπόρων!! Μεγαλυτέρα ταπείνωση από αυτήν δεν υπάρχει. Και το ΝΑΤΟ έχασε το κύρος του και τα συμμαχικά κράτη την αξιοπρέπειάν τους.

Αυτός είναι ο προορισμός του ΝΑΤΟ; Να αποτρέπει πλαστικές βάρκες να μεταφέρουν μπροστά από τις πρώρες των πλοίων του, κατατρεγμένες από τον πόλεμον ψυχές με τα ληστρικά πορθμεία κάποιων αγροίκων, στυγνών και αδίστακτων δουλεμπόρων και τελικώς να μη επιτυγχάνει τον στόχον του;;;; Δεν είναι απερίγραπτη ταπείνωση; Καύσιμα εκατομμυρίων Ευρώ δαπανούν οι επιχειρούντες να αποτρέψουν τους δουλεμπόρους, ενώ εκείνοι αντιθέτως θησαυρίζουν από την παρανομίαν τους και ταυτοχρόνως δεν εμποδίζονται!!! Δεν πτοούνται!!!! Και επειδή οι περιπολίες των ΝΑΤΟϊκών πλοίων δεν φτάνουν στα Δωδεκάνησα, οι δουλέμποροι βρήκαν ανεμπόδιστην διέξοδον να αποβιβάζουν στο Καστελόρριζον!!!

Όταν πριν χρόνια αμερικανικά πολεμικά διήλθαν από τον εναέριον χώρον της τουρκίας τους έστειλε αυστηρόν μήνυμα ότι αν ξενασυμβεί το ίδιον θα τα καταρρίψουν!! Και δεν απετόλμησαν οι Αμερικανοί. Τώρα δεν υπάρχει δύναμη να πει στην τουρκία να μη επιτρέπει στους δουλεμπόρους να μεταφέρουν πρόσφυγες προς την Ελλάδα και μάλιστα σ’ αυτήν την προσβλητικήν έκτασην ;; Υπάρχουν άλλοι δίοδοι να προωθηθούν προς Ευρώπην, χωρίς τον κίνδυνον του πνιγμού.

Το Διεθνές Δίκαιον κατερρίφθη. Και μ’ αυτό και η θεωρητική ισχύς, αλλά και ο μεροληπτικός προορισμός των συμμαχιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση