GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπακογιάννη: Ο Καμμένος μου είπε ότι δεν υπάρχει διαχειριστική αρχή για το προσφυγικό

Στο προσφυγικό, το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό αναφέρθηκε η βουλευτής της ΝΔ και νέα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος...


Στο προσφυγικό, το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό αναφέρθηκε η βουλευτής της ΝΔ και νέα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.
Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε το προσφυγικό τη «μεγαλύτερή μας αγωνία», διότι, όπως σημείωσε, «ενδεχομένως τα νούμερα μπορεί να διορθωθούν, αυτό που μετά βεβαιότητας δεν μπορεί να διορθωθεί  είναι οι κοινωνικές επιπτώσεις ενός προβλήματος το οποίο μέσα στο επόμενο δίμηνο μπορεί να πάρει κολοσσιαίες διαστάσεις. Η μάχη η οποία εμείς δίνουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη στο εξωτερικό, διότι βεβαίως δεν θέλουμε με κανέναν τρόπο να επιτρέψουμε μία αναποτελεσματική, λανθασμένη πολιτική ενός έτους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να έχει ως αποτέλεσμα, να δοθούν επιχειρήματα σε χώρες οι οποίες δεν έχουν τηρήσει τις δικές τους υποχρεώσεις, να δουν την πατρίδα μας ως αποδιοπομπαίο τράγο».
Η αντιπρόεδρος του ΕΛΚ συνέχισε λέγοντας: «Προχθές επισκέφθηκα τον κ. Καμμένο εκ μέρους της ΝΔ (…) και μας είπε ο κ. Καμμένος ότι διαχειριστική αρχή δεν υπήρχε και ότι θεωρητικώς, λέει, θα την πάρει τώρα στο ΥΠΕΘΑ. Κλείνουμε έναν χρόνο. Τι σημαίνει διαχειριστική αρχή; Διαχειριστική αρχή σημαίνει λεφτά. Χρήματα, τα οποία φώναζε πάλι ο Αβραμόπουλος από την άλλη μεριά, ότι παιδιά, έχω 450 εκατ. ευρώ και δεν κάνετε τίποτα για να τα πάρετε. Μα η Ελλάδα που παλεύει για 150 εκατ. ευρώ και κόβει για 150 εκατομμύρια, χρήματα από τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, έχει την πολυτέλεια να μην οργανώσει τρόπο για να εισπράξει χρήματα;» διερωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη.
Ερωτηθείσα αν σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, θα συνεννοηθούν με την κυβέρνηση, απάντησε: «Πάρα πολύ δύσκολα» συμπληρώνοντας ότι:
«Η κυβέρνηση έχει μία αντίληψη η οποία εμάς, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους (…) Δεν μπορώ εγώ να συναινέσω σήμερα σε ένα ταμείο, όταν είναι απολύτως προφανές ότι χρειάζονται τρία ταμεία, για λόγους ιδεοληπτικούς του κ. Κατρούγκαλου. Δεν μπορώ να συναινέσω σε μία λογική ασφαλιστικού η οποία ποινικοποιεί την εργασία…»
Αναφερόμενη δε στο φορολογικό, υπογράμμισε: «Πώς είναι δυνατόν τώρα εγώ να συναινέσω σε αυτή τη λογική του φορολογικού; Με συγχωρείτε πάρα πολύ, δεν συναινώ. Εγώ όλη μου τη ζωή δίνω μάχη για μείωση της φορολογίας. Και θα συναινέσω σήμερα σε τι; Μπορώ να συναινέσω σε μία λογική η οποία δομικά με βρίσκει απέναντι;»
Σχετικά με το ενδεχόμενο και τα σενάρια περί εκλογών και ερωτηθείσα κατά πόσο θα μπορούσε αυτή η επιλογή να αποτελέσει λύση, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε: «Δεν νομίζω ότι ένας σοβαρός άνθρωπος θα πει ότι τέσσερις μήνες μετά τις προηγούμενες εκλογές η χώρα μπορεί να ξαναπάει σε εκλογές…»
Ακούστε το ηχητικό:



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση