GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία για προσφυγικό: Δε θα μείνει έξω καμία χώρα της Σένγκεν

Με τη σύνοδο του Βίζεγκραντ να αποζητά κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για να ελεγχθεί το προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη...


Με τη σύνοδο του Βίζεγκραντ να αποζητά κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για να ελεγχθεί το προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη, η Γερμανία "απαντά" ότι η λύση θα είναι μια, κοινή για όλη την ΕΕ που δεν θα "προσπερνά καμία ευρωπαϊκή χώρα ούτε είναι σε βάρος ενός μεμονωμένου κράτους-μέλους".

Η επίσημη αυτή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Άνγκελα Μέρκελ έρχεται 3 μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό και ενώ πολλές χώρες ζητούν κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας και αποκλεισμό της χώρας από τη Σένγκεν.

Η Γερμανία τονίζει πάντως ότι η βελτίωση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αναγκαία και προϋπόθεση για την διατήρηση της Σένγκεν.

"Από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, είναι και παραμένει επιτακτικό να βελτιώσουμε τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η κεντρική προϋπόθεση ώστε να βάλουμε σε τάξη και να ελέγξουμε και τελικά και να μειώσουμε τη ροή των προσφύγων. Χωρίς αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, θα είναι σε κίνδυνο η ελεύθερη διακίνηση στο χώρο Σένγκεν", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και αναφέρθηκε στη "σημαντική πρόταση" που έχει υποβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κοινή ευρωπαϊκή φύλαξη των συνόρων και των ακτών. "Δική μας συνηγορία είναι: ας το υλοποιήσουμε αυτό το συντομότερο δυνατό και μάλιστα πριν από το τέλος της ολλανδικής προεδρίας", προσέθεσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να τονίσει: "Επαναλαμβάνω ότι όταν μιλούμε για ευρωπαϊκή λύση, εννοούμε μια λύση ολόκληρης της Ευρώπης, η οποία (λύση) δεν προσπερνά καμία ευρωπαϊκή χώρα ή είναι σε βάρος ενός μεμονωμένου κράτους-μέλους".

Νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ζ. Γκάμπριελ, δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα στη Σένγκεν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση