GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας: Άνθρωποι της φασιστικής Δεξιάς όσοι οργανώνουν τις αντιδράσεις στην Κω

Ανθρώπους «της φασιστικής Δεξιάς» βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις πολιτών κατά της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά, κα...


Ανθρώπους «της φασιστικής Δεξιάς» βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις πολιτών κατά της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά, και ειδικά στην Κω, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Δεν θέλουν τους πρόσφυγες αυτοί οι άνθρωποι, γιατί δεν το λένε καθαρά; Αναρωτήθηκε. Στο νησί, εάν δεν υπάρξει ένας χώρος αντίστοιχος όπως στη Σάμο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Λέρο, θα ξαναζήσουμε σκηνές στο λιμάνι όπως πέρυσι, που δεν είναι τιμητικές ούτε για τη χώρα ούτε για την Κω, προειδοποίησε ο υπουργός.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν θέλουν πρόσφυγες, δεν τους αρέσουν», σημείωσε ο κ.Βίτσας: «Αν ήταν Γερμανοί δεν θα τους άρεσαν οι Έλληνες μετανάστες, αν ήταν μαύροι δεν θα τους άρεσαν οι λευκοί», είπε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε: «το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Κω, ωστόσο, θέλει το κέντρο πρώτης φιλοξενίας, όσοι φτάνουν στο νησί να μπορούν να έχουν κάτι να φάνε, μία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τις 24 ως 48 ώρες που θα μείνουν στην Κω», σημείωσε ο ίδιος.

«Τα πολιτικά κίνητρα είναι επίσης σοβαρός παράγοντας στις κινητοποιήσεις, όπως εκτίμησε, αποκλείοντας τη σχέση των αντιδράσεων με το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για ανθρώπους της φασιστικής Δεξιάς, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Καυτηρίασε επίσης τη στάση του Δημάρχου της Κω, καθώς όπως είπε «δεν διευκολύνει καθόλου», ενώ έχει ανοιχτή αντιπαράθεση με τον εκάστοτε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής από το καλοκαίρι. Παίζεται ένα «παιχνίδι» με το σημείο που προτείνεται, με προτάσεις χαμηλού επιπέδου, όπως π.χ. μία που ήταν μόλις 6 στρέμματα, είπε ο κ.Βίτσας.

Στην Κω, την ίδια ώρα, σημείωσε ο υπουργός, υπάρχουν και οι άνθρωποι που βοήθησαν, έφτιαξαν και διένειμαν φαγητό, περιέθαλψαν πρόσφυγες. Αξίζουν και αυτοί το νόμπελ, όπως και κάτοικοι άλλων νησιών. Μην φτάσουμε να πάρουν το νόμπελ όλα τα νησιά εκτός της Κω, είπε χαρακτηριστικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση