GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Ας καταλάβει το ΔΝΤ ότι είμαστε χώρα της Ευρώπης

Επιθετικό μήνυμα προς το ΔΝΤ και τον Πόουλ Τόμσεν αποστέλλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνοντας πως «το Ταμείο πρέπει να καταλάβει...


Επιθετικό μήνυμα προς το ΔΝΤ και τον Πόουλ Τόμσεν αποστέλλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνοντας πως «το Ταμείο πρέπει να καταλάβει πως μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα», σε συνέντευξή του στη Real News.

Ερωτηθείς για τη στάση που κρατάει το ΔΝΤ, ο Έλληνας υπουργός αναφέρει πως «το Ταμείο πιέζει ταυτόχρονα και εμάς για τις μεταρρυθμίσεις και τους πιστωτές για το χρέος. Αλλά μιας και τα κράτη έχουν ξεκαθαρίσει ότι πρώτα θα τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, όλη η πίεση μεταφέρεται σε εμάς. Με αυτόν τον τρόπο δυσκολεύομαι να δω πώς το ΔΝΤ θεωρεί ότι παίζει τον ρόλο του honest broker».

Ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως «η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού».

Ο υπουργός επιμένει πως κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση είναι οι περικοπές των συντάξεων και το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Για το προσφυγικό προειδοποιεί πως «η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει ως χώρα πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλεί περαιτέρω προβλήματα», ενώ κατηγορεί τον αρχηγό της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη ότι «παλινδρομεί μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με πολύ φθηνή επιχειρηματολογία».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντά και στα περί ευρύτερων κυβερνητικών σχημάτων σημειώνοντας: «Θεωρώ τα σενάρια άλλης πλειοψηφίας, πόσο μάλλον της εκδοχής της οικουμενικής, όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής, επειδή γνωρίζουν ότι στο επίπεδο των εκλογικών συσχετισμών δεν έχουν τύχη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση