GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια τάξη έμαθε τη νοηματική γλώσσα για χάρη ενός μαθητή...

Όταν η Mirzana Coralic ρώτησε στο σχολείο αν θα μπορούσε να γράψει τον κωφό γιο της στην πρώτη τάξη, η δασκάλα Sanela Ljumanovic απάντησε...

Όταν η Mirzana Coralic ρώτησε στο σχολείο αν θα μπορούσε να γράψει τον κωφό γιο της στην πρώτη τάξη, η δασκάλα Sanela Ljumanovic απάντησε καταφατικά.
Ο 6χρονος Zejd καθόταν σιωπηλός στο θρανίο προσπαθώντας να παρακολουθήσει. Τότε κανείς στο σχολείο, αλλά ούτε και ο ίδιος ο μικρός, δεν γνώριζαν τη νοηματική και η δασκάλα αποφάσισε πως κάτι έπρεπε να κάνει.
Δοκίμασε να αναπτύξει τα δικά της κόλπα και μερικά σημάδια για να μπορεί να επικοινωνήσει με τον 6χρονο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το παιδί έπρεπε να μπορεί να επικοινωνεί και με τους συμμαθητές του και να μην είναι απομονωμένο στην τάξη.
Τρεις μήνες αργότερα, όλοι οι μαθητές της πρώτης τάξης στο δημοτικό σχολείο Osman Nakas στο Σαράγεβο, είχαν μάθει τα βασικά της νοηματικής γλώσσας και μπορούσαν να επικοινωνούν με τον συμμαθητή τους. 
Ο Zejd ήταν τυχερός και όλο αυτό ενίσχυσε κατά πολύ την αυτοεκτίμησή του. Η μητέρα του λέει πως πριν αρχίσει το σχολείο είχε κάνει κάποιες προσπάθειες να του μάθε τη νοηματική, αλλά εκείνος δεν έδειχνε ενδιαφέρον. Τώρα ανυπομονεί κάθε μέρα να πάει στο σχολείο. Οι συμμαθητές του υποδέχτηκαν με πολύ ενθουσιασμό την πρόκληση για εκμάθηση μιας νέας γλώσσας και πλέον διδάσκουν τους γονείς τους στο σπίτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση