GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπαναχώρηση Κατρούγκαλου: Θέλουμε ένα αλλά συζητάμε και τρία ασφαλιστικά Ταμεία

Υπαναχώρηση στη μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης δείχνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανοίγοντας την πόρτα για να δημιουργ...


Υπαναχώρηση στη μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης δείχνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανοίγοντας την πόρτα για να δημιουργηθούν τρία και όχι ένα ασφαλιστικά Ταμεία με το νέο ασφαλιστικό. Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας: "ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα τρία Ταμεία. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων, όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία".

Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία παρότρυνε τον υπουργό να δεχθεί την πρόταση του κόμματός της για τρία Ταμεία, ρώτησε: "Τι θα κάνετε με τον ΟΓΑ, θα τον τσουβαλιάστε;" και πρόσθεσε πως "βεβαίως έχει προβλήματα και χρειάζεται εξυγίανση, βεβαίως έχουμε νομοθεσία και για τους αγρεργάτες, μέσω του εργοσήμου, εφαρμόστε τη, επεκτείντε τη".
"Για αυτά τα οποία λέτε, να σας πως ότι για τα τρία Ταμεία, ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία" απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος. Υπενθύμισε πάντως, πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι συμφώνησαν για έναν ασφαλιστικό φορέα, όταν υπερψηφίστηκε στη Βουλή το λεγόμενο Τρίτο Μνημόνιο.
"Τον Ιούλιο. στον νόμο 4336, που ψηφίσατε, γίνεται λόγος για ενιαία οντότητα", είπε ο υπουργός, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πτέρυγα της ΝΔ, συμπληρώνοντας, άρα όσοι έχετε πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα να μάθετε τουλάχιστον ότι τα γραπτά μένουν και φαίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση