GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντολή για εκκαθάριση στη... Ζούγκλα του Καλαί

Σε μερική εκκαθάριση της λεγόμενης Ζούγκλας του Καλαί θα προχωρήσει η αστυνομία της Γαλλίας μετά από εντολή του αρμόδιου γαλλικού δικ...


Σε μερική εκκαθάριση της λεγόμενης Ζούγκλας του Καλαί θα προχωρήσει η αστυνομία της Γαλλίας μετά από εντολή του αρμόδιου γαλλικού δικαστηρίου. Το σχέδιο εκκένωσης της παραγκούπολης είχε προκαλέσει τις προηγούμενες μέρες την αντίδραση των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χιλιάδες μετανάστες συνωστίζονται στον πρόχειρο καταυλισμό με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν τη Σήραγγα της Μάγχης και να φτάσουν στη Βρετανία.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το νότιο τμήμα της παραγκούπολης αυτής πριν από το βράδυ της Τρίτης, 23 Φεβρουαρίου, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσαν στη βίαιη απομάκρυνση των κατοίκων. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε, εν αναμονή της εξέτασης του ζητήματος από τη δικαιοσύνη.

Οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν να μετεγκαταστήσουν περίπου 1.000 από τους μετανάστες που διαμένουν στη Ζούγκλα σε ένα κοντινό χώρο όπου έχουν τοποθετήσει ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ, αλλά επίσης και σε άλλα κέντρα φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση