GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα πρόσκληση στους αγρότες: "Ο πρωθυπουργός τους περιμένει"

Με τη φράση “ο πρωθυπουργός τους περιμένει”, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου απηύθυνε από την Βουλή πρόσκληση στους ...


Με τη φράση “ο πρωθυπουργός τους περιμένει”, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου απηύθυνε από την Βουλή πρόσκληση στους αγρότες να προσέλθουν σε συνάντηση με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα "όποτε εκείνοι κρίνουν".

Ταυτοχρόνως, τους κάλεσε να ορίσουν εκπροσώπους τους και να προσέλθουν στη Βουλή και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, σε διακομματικό διάλογο, όπως οι ίδιοι επιθυμούν, με την κυβέρνηση παρούσα να τους ακούσει.

Κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για το Αγροτικό, ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε "παγκόσμια πρωτοτυπία" να αρνούνται οι αγρότες τον διάλογο με τον πρωθυπουργό, ενώ κάλεσε και τα κόμματα να δώσουν όλοι μαζί την μάχη "να πάμε μαζί διεκδικώντας και στηρίζοντας τον αγροτικό χώρο".

"Εμείς θέλουμε να ανοίξουν οι δρόμοι του διαλόγου. Η βούληση υπάρχει. Η Βουλή έχει θεσμικές επιτροπές όπου μπορεί να γίνει ακόμη και διακομματικός διάλογος, όπως οι ίδιοι οι αγρότες ζητούν. Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μπορεί να συνεδριάσει και ν' ακούσει τους αγρότες", είπε ο κ. Αποστόλου, την ίδια ώρα που η Βουλή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εκπρόσωπους των αγροτών, υλοποιώντας την πρόταση του προέδρου του Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση προς τους εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων για διάλογο.

Εξάλλου, ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε πως υπάρχουν δύο γκρίζες ζώνες, η μαύρη εργασία και το ζήτημα της μη αποτύπωσης της αξίας της παραγωγής, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν "γιατί κερδισμένοι θα είναι οι ίδιοι οι αγρότες", όπως σημείωσε. "Αλλιώς θα είναι θύματα αυτών που λυμαίνονται τον χώρο και στη μία πλευρά και στην άλλη".

Διεμήνυσε, ωστόσο, ότι "θα εξαντλήσουμε τη δυνατότητα στήριξης των αγροτών, αλλά πακέτο Αποστόλου στη λογική του πακέτου Χατζηγάκη, Μωραίτη, Κοντού, δεν θα υπάρχει, αρκετά έχουν χρεωθεί οι επόμενες γενιές", και προσέθεσε πως η κυβέρνηση αυτή "πληρώνει τον λογαριασμό που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις".

Επιτέθηκε, εξάλλου, σε εκείνους "που χρόνια χτυπούσαν τα μπλόκα και τους αγρότες και σήμερα παριστάνουν δήθεν τους συμπαραστάτες", και αναφερόμενος στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα "που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση τη Συμφωνία", διερωτήθηκε: "Δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, δεν ήξεραν ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία;".

"Εμείς είμαστε εδώ είμαστε για να δώσουμε μάχες. Θα σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται. Ειδικά οι αγρότες θα είναι βασικό εργαλείο σε αυτή την παραγωγική ανασυγκρότηση που αναζητούμε για τη χώρα για να βγούμε από την κρίση", υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου, ενημερώνοντας πως ήδη η κυβέρνηση κατέθεσε το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του αγροτικού χώρου απέναντι στους θεσμικούς εταίρους.

Κουτσούμπας: Γιατί κάνετε το κορόιδο;

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του κόμματός του, πήρε τη σκυτάλη της δριμύτατης επίθεσης απέναντι στην κυβέρνηση για την συνολική πολιτική της και ιδίως απέναντι στους αγρότες, λέγοντας πως αντί να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους, τους συκοφαντεί και τους βρίζει, "μιλά για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος πολιτικής αναταραχής και αποσταθεροποίησης".

"Όμως αυτά τα ‘παν κι άλλοι, οι προηγούμενοι. Όλα αυτά τα κόλπα με τους εκβιασμούς, τις απειλές, τον εκφοβισμό, τα χρησιμοποιούσε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση", ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, κατηγορώντας ταυτοχρόνως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι εφάρμοσε την αποφασισμένη από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φορολόγηση των αγροτών από το "πρώτο ευρώ". Τώρα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό, "τους λέτε 'ελάτε να συζητήσουμε πώς και πότε θα σας σφάξουμε'. Αλλά θα σας σφάξουμε. Γιατί δεν τους απαντάτε αλλά κάνετε το κορόιδο;".

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων

Ως “τον ορισμό της προχειρότητας" χαρακτήρισε τις κυβερνητικές προτάσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, δηλώνοντας αντίθετος με τα οριζόντια μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε εξάλλου την ετοιμότητα του κόμματός του για έναν οργανωμένο διάλογο με τους αγρότες, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ αντιτίθεται σε ακραίες κινητοποιήσεις, με τις οποίες γίνεται δυσκολότερη η ζωή των πολλών και χειροτερεύει η κατάσταση της οικονομίας.

"Ζείτε σε δικό σας μαγικό κόσμο, όπως και όλη η κυβέρνηση, όταν η κοινωνία είναι στα κάγκελα και μόλις χθες έγινε η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζόμενων και των αγροτών", ανέφερε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

"Οι αγρότες έχουν αιτήματα που είναι λογικά, κυβερνητικά στελέχη δεν μπορεί να χρεώνουν όλους τους παραγωγούς σε ακροδεξιές ομάδες", είπε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από το Ποτάμι, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Αμυράς κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει υπό το πρίσμα της ανάπτυξης την αγροτική οικονομία. Εκτίμησε δε ως λογική πρόταση το αφορολόγητο τουλάχιστον 12.000 ευρώ για τους αγρότες και ζήτησε την αναγνώριση ως εξόδων της εργασίας του γεωργού και της οικογένειας του.

Εκ μέρους των ΑΝΕΛ, ο Βασίλειος Κόκκαλης κάλεσε τους αγρότες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο, καθώς "από τον διάλογο δεν βγήκε κανείς ζημιωμένος".

Να συνεννοηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ώστε να συνεννοηθούν και να απομονώσουν τους θερμοκέφαλους, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να μην εισάγει με τη βία το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, εκτιμώντας πως αυτή θα είναι η μέρα που θα πέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση