GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα εθνικά συνοριακά μέτρα δεν είναι η λύση στο προσφυγικό λέει το Βερολίνο

«Εθνικά συνοριακά μέτρα του ενός ή του άλλου είδους δεν θα οδηγήσουν στο να μην έρχονται πια πρόσφυγες, αλλά στο να αναζητήσουν οι διακιν...


«Εθνικά συνοριακά μέτρα του ενός ή του άλλου είδους δεν θα οδηγήσουν στο να μην έρχονται πια πρόσφυγες, αλλά στο να αναζητήσουν οι διακινητές νέες διαδρομές», τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με πληροφορίες που θέλουν τους πρόσφυγες να αναζητούν νέα περάσματα μέσω της Αλβανίας προς την Ιταλία, διευκρίνισε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει με στοιχεία την ύπαρξη νέων διαδρομών.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία «δεν θα έχουν λυθεί ξαφνικά όλα τα προβλήματα» αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει εάν μετά τις 7 Μαρτίου θα δρομολογηθούν από το Βερολίνο άλλα μέτρα.

Επανέλαβε πάντως ότι το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας παραμένει το πρώτο σε προτεραιότητα εργαλείο στην προσπάθεια μείωσης της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

«Βρισκόμαστε με την Τουρκία σε μια διαδικασία μιας πολύ εντατικής συνεργασίας. Οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει αρκετά. Είναι καλό και σωστό σε αυτή τη διαδικασία να βρεθούμε μαζί στις 7 Μαρτίου και στον κύκλο των 28 κρατών-μελών. Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έφερε ευτυχώς μια ομόφωνη στήριξη των κρατών-μελών για το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας, το οποίο παραμένει το πρώτο στη σειρά εργαλείο που διαθέτουμε τώρα προκειμένου να μειώσουμε την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο μόνιμα και αισθητά», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων λέγοντας ότι «σε αυτά ρίχνουμε το βάρος, σε αυτά προχωρούμε βήμα-βήμα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ο κ. Ζάιμπερτ προσέθεσε ότι πρέπει να αφήσουμε την αποστολή να επιχειρήσει και στις 7 Μαρτίου να διαπιστώσουμε μαζί με την Τουρκία και τους Ευρωπαίους εταίρους πού βρισκόμαστε και να προχωρήσουμε την ατζέντα.

«Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια διαδικασία και είναι μια σημαντική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με τους Τούρκους εταίρους και μαζί με την Τουρκία να μειώσουμε τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης πραγματικά, αισθητά και μόνιμα. Μετά από αυτό όμως τα προβλήματα δεν θα έχουν ξαφνικά λυθεί», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση