GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στα Βαλκάνια

Για την ύπαρξη μισθοφόρων τζιχαντιστών στα Βαλκάνια, οι οποίοι προσλαμβάνονται από τον ISIS για να χτυπήσουν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ...


Για την ύπαρξη μισθοφόρων τζιχαντιστών στα Βαλκάνια, οι οποίοι προσλαμβάνονται από τον ISIS για να χτυπήσουν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα από τις συγκεκριμένες στρατολογήσεις και τα συγκεκριμένα γεωγραφικά σημεία, αναμένεται να προέλθουν κατά το προσεχές χρονικό΄διάστημα οι επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη. Δεν αποκλείεται πάντως να πραγματοποιηθούν κοινές στρατιωτικές και αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη των υπόπτων.

Από την ίδια πηγή φαίνεται να προέρχεται ο 29χρονος Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών ο Μπεκτάσεβιτς θα επιχειρούσε τρομοκρατική επίθεση εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, το οποίο βρισκόταν τότε στη Βοσνία, με αφορμή τις επιθέσεις των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Σε δημοσίευμά της η κυριακάτικη Realnews ανέφερε πως «ακόμη και ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσε να περάσει ανενόχλητος από τα ελληνικά νησιά».

Η εφημερίδα επικαλέστηκε εσωτερική έκθεση του Γερμανικού Κέντρου Κοινών Αναλύσεων και Στρατηγικής για την Παράνομη Μετανάστευση (Gasim), μια υπερυπηρεσία, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews- δραστηριοποιείται εδώ και εβδομάδες στα ελληνικά νησιά και στη λεγόμενη «βαλκανική οδό».

Κεντρικό ενδιαφέρον της υπηρεσίας αποτελεί όχι τόσο η μεταχείριση των προσφύγων, αλλά ο κίνδυνος να φθάσουν στην Ευρώπη μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως πάντως αναφέρεται στο πρώτο δημοσίευμα τα σημαντικότερα προπύργια - κέντρα εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους στα Βαλκάνια, βρίσκονται στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν ορεινό οικισμό με την ονομασία Gornja Maoca. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εντοπίσει τις συγκεκριμένες διαργασίες χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιχείρησης απενεργοποίησης του κέντρου και σύλληψης των εμπλεκομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση