GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πτώση ελικοπτέρου: Νεκροί οι δύο χειριστές στην Κίναρο

Εντοπίστηκαν στην ξηρά οι σοροί δύο εκ των τριών αγνοούμενων αξιωματικών από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε  τα ξημερώμ...


Εντοπίστηκαν στην ξηρά οι σοροί δύο εκ των τριών αγνοούμενων αξιωματικών από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε  τα ξημερώματα της Πέμπτης στη νήσο Κίναρο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.
Ο τρίτος αξιωματικός αγνοείται και οι έρευνες συνεχίζονται.
Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16 και το ίχνος του χάθηκε στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.
Στην περιοχή επιχειρούσαν για τον εντοπισμό του πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός.
Το ελικόπτερο στη νυχτερινή πτήση φέρεται να εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου επιφάνειας.
Οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου είναι:
Αναστάτσιος Τουλίτσης, κυβερνήτης
Κωνσταντίνος Πανανάς, υποπλοίαρχος
Ελευθέριος Ευαγγέλου, ανθυπασπιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση