GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραήλ: Οι στρατιώτες θα οπλοφορούν ακόμη και εκτός υπηρεσίας

Στο εξής, οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα οπλοφορούν ακόμη και όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, για να μπ...


Στο εξής, οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα οπλοφορούν ακόμη και όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, για να μπορούν να επέμβουν μετά την αναζωπύρωση των επιθέσεων Παλαιστινίων - μετά το ξέσπασμα του πρόσφατου κύματος βίας, πριν από σχεδόν 5 μήνες, στην "Ιντιφάντα των Μαχαιριών" έχουν σκοτωθεί 176 Παλαιστίνιοι και 27 Ισραηλινοί.  

Η απόφαση του ισραηλινού στρατού ελήφθη μετά την πολεμική που ξέσπασε έπειτα από τον θάνατο την περασμένη Πέμπτη ενός στρατιώτη που είχε πάρει άδεια, τον οποίο μαχαίρωσαν δύο Παλαιστίνιοι την ώρα που βρισκόταν για ψώνια σε μια ισραηλινή εμπορική ζώνη, στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Όχθη.

Η σύζυγός του δήλωσε ότι ο σύζυγος της είχε ζητήσει από τους ανωτέρους του να κρατήσει το όπλο του για την προστασία του, αλλά αυτοί του το είχαν αρνηθεί, έτσι ο στρατιώτης είχε υποχρεωθεί να αφήσει το όπλο του στη βάση του. 

Η μαρτυρία αυτή προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στα μέσα ενημέρωσης, η πλειονότητα των οποίων ήταν επικριτική όσον αφορά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των στρατιωτών που παίρνουν άδεια επιστρέφουν στα σπίτια τους χωρίς οπλισμό και δεν μπορούν να αμυνθούν ή να επέμβουν στην περίπτωση επίθεσης Παλαιστινίων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση