GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τα Παιδιά της Χορωδίας" στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

«Τα Παιδιά της Χορωδίας», μία μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη ταινία «Les choristes» (2004) ανεβαίνει στις 9 & 10 ...


«Τα Παιδιά της Χορωδίας», μία μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη ταινία «Les choristes» (2004) ανεβαίνει στις 9 & 10 Φεβρουαρίου 2016 (ώρα 20:30) στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με την συμμετοχή της Χορωδίας των Αρσάκειων Σχολείων Ψυχικού και τις νότες της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων υπό την μουσική διεύθυνση του Πέτρου Στυλιανού.
Ο Φωκάς Ευαγγελινός ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης, μας αφηγείται την υπόθεση του έργου, το οποίο εξελίσσεται «σ' ένα οικοτροφείο για προβληματικά παιδιά στα περίχωρα της Λυών. Το απαρχαιωμένο σύστημα που κυριαρχεί στο σχολείο έρχεται σε σύγκρουση με την άφιξη ενός νέου δασκάλου ο οποίος μέσα από την μουσική και τις τέχνες προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά ένα καινούργιο κόσμο. Το πετυχαίνει και αλλάζει τον χαρακτήρα τους» αναφέρει ο κ. Ευαγγελινός επισημαίνοντας μία φράση που είναι χαρακτηριστική στο έργο, «ποτέ μην λες ποτέ, πάντα υπάρχει κάτι που αξίζει να κάνεις» την οποία όπως είπε, «δεν θα την ξεχάσει ποτέ».
H ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ τραγουδιού,αλλά και ξενόγλωσσης ταινίας.
Εκτός από την βραβευμένη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας η παράσταση θα πλαισιωθεί και από θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις από τους Δημ. Λιγνάδη και Γιάν. Παναγόπουλο και προβολές.
Στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση θα υπάρχουν και ελληνικοί υπέρτιτλοι.
Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν υπέρ του ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων.
Πληροφορίες
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση: λεωφ. Συγγρού 107 - Αθήνα, τηλ.: 210 9005800
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 25 ευρώ, παιδικό: 15 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση