GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύσκολες αλήθειες...

Eιδικού συνεργάτη. Φτάσαμε, ως κοινωνία, στο απροχώρητο, καταλήξαμε, ως χώρα, σε κατάσταση αναρχίας και σε επίπεδα απελπισίας, που δεν...

Eιδικού συνεργάτη.

Φτάσαμε, ως κοινωνία, στο απροχώρητο, καταλήξαμε, ως χώρα, σε κατάσταση αναρχίας και σε επίπεδα απελπισίας, που δεν θυμάται κανείς μας στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, γιατί δεν μάθαμε να λέμε την αλήθεια! Δεν τολμούσαμε να πούμε αυτά που σκεπτόμασταν, κι αν κανείς τα έλεγε και του την «πέφτανε», δεν τον υπερασπιζόμασταν.

Αυτή είναι η ευθύνη όλων μας. Γι’ αυτό είναι ώρα να πούμε τις «δύσκολες» αλήθειες! Αυτές που δεν λέγονται εύκολα. Αυτές που αποσιωπούσαμε ως τώρα…Και φτάσαμε ως εδώ… Να δούμε μερικά επίκαιρα παραδείγματα… Χθες οι «παρανόμως εισελθόντες» αλλοδαποί που κρατούνταν στα Διαβατά έριξαν τους φράχτες και έφυγαν προς Ειδομένη.Κι άλλοι πάλι κατέβηκαν από τα λεωφορεία - όπου τους έχουν βάλει και τους περιφέρουν ασκόπως Αθήνα - σύνορα και πάλι πίσω - και σκορπίστηκαν στο Θεσσαλικό κάμπο! Γιατί συμβαίνουν αυτά; Γιατί ακόμα και τώρα ο απερίγραπτος αυτός «θίασος» που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν ιδρύει (κλειστά) «κέντρα κράτησης» των αλλοδαπών! Και μάλιστα κέντρα κράτησης των λαθρομεταναστών! Γιατί τους πραγματικούς πρόσφυγες οφείλει να τους φιλοξενεί ξεχωριστά από τους λαθρομετανάστες.

Ακόμα και τώρα, μετά την πρώτη «διαλογή» στα hot spots δεν κάνουν το «διαχωρισμό»: πρόσφυγες από τη μια πλευρά, που δικαιούνται άσυλο, σε κέντρα φιλοξενίας και λαθρομετανάστες από την άλλη, που δεν δικαιούνται άσυλο, σε κλειστάκέντρα κράτησης!
--Οι πρώτοι, οι πρόσφυγες, να περιμένουν τη σειρά τους να φύγουν κανονικά, για άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Relocation)
--Και οι δεύτεροι, οι λαθρομετανάστες, να μείνουν εκεί μέχρι να ζητήσουν μόνοι τους να γυρίσουν στην πατρίδα τους, ή να τους διώξουμε με την βοήθεια της Ένωσης (Repatriation).

Από την «Αμυγδαλέζα», το κέντρο κράτησης που λειτουργούσε επί Σαμαρά, δεν την κοπάνησε ποτέ κανείς! Έξη χιλιάδες λαθραίοι χώραγαν και πέρασαν κοντά 100 χιλιάδες στα δυόμιση χρόνια που λειτούργησε. Γιατί κάθονταν δυό-τρείς μήνες και μετά ζήταγαν να φύγουν στις πατρίδες τους. Κι έρχονταν άλλοι που έκαναν το ίδιο…
Κι έτσι λειτούργησε η Aποτροπή (Deterrence) προς τα έξω (μην έρχεστε θα σας «μπουζουριάσουμε»), ενώ «καθάρισε» και το κέντρο της Αθήνας για δυόμιση χρόνια. Και την έκλεισαν την «Αμυγδαλέζα», οι ηλίθιοι! Και κατάργησαν την Αποτροπή που υπήρχε επί Σαμαρά… Και γεμίσαμε «λεφούσια» παράνομων και προσφύγων αδιακρίτως, που περιφέρονται ανά την επικράτεια.
Και τώρα χρειάζονται… σαράντα «Αμυγδαλέζες»και δεν τολμούν ή δεν μπορούν να τις φτιάξουν. Λένε κάποιοι… μυαλοφυγόδικοι, όταν οι έγκλειστοι ρίχνουν τα συρματοπλέγματα:
--«Δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιο παιδάκι είναι «πρόσφυγας» και ποιο λαθρομετανάστης... Τι βλακεία Θεέ μου! Οι λαθρομετανάστες δεν κουβαλάνε παιδάκια!
Έρχονται από το Μαρόκο ή από το Πακιστάν μόνοι τους. Πολλές φορές με τα πόδια… Όποιοι κουβαλάνε παιδάκια, δενείναι «λαθραίοι», είναι πρόσφυγες. Αν τους κρατούσαν χωριστά, και σε διαφορετικέςσυνθήκες, θα μπορούσαν να αστυνομεύουν πολύ καλύτερα τα κέντρα κράτησης «λαθραίων» και να φιλοξενούν υπό καλύτερες συνθήκες τους πρόσφυγες με τα παιδιά τους.

Οπότε οι πρώτοι δεν θα μπορούσαν να φύγουν, και οι δεύτεροι δεν θα έσπευδαν να φύγουν. Γιατί όπως λένε και όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης, από την ώρα που πατάς το πόδι σου στην Ευρώπη, αν είσαι πρόσφυγας και δικαιούσαι άσυλο οφείλεις να τηρείς τους νόμους των χωρών που σε υποδέχονται. Κι όχι να κάνεις ό,τι σου «καπνίσει».

Αν δεν τηρείς τους νόμους, τότε χάνειςτο δικαίωμα στο «άσυλο». Και πίσω από εκεί που ’ρθες… Αυτό λένε και κάνουν όλοι οι άλλοι. Εμείς είμαστε «σε άλλο πλανήτη»…Αν αυτή την «εξήγηση», που κάνουν όλοι οι άλλοι εταίροι μας, την κάναμε κι εμείς, τότε ίσως υπήρχε ακόμα πρόβλημα, αλλά ΔΕΝ θα υπήρχε όλο αυτό το… χάος!
Τον κρίσιμο διαχωρισμό που η Ελλάδα «πέρασε» στην Ευρώπη, επί Σαμαρά – πρόσφυγες από τη μία και λαθρομετανάστες από την άλλη – δεν τον έχει ακόμα εφαρμόσει στην πράξη η κυβέρνηση των φανατικών και των ηλιθίων.
Κι αν ο Κυριάκος θέλει να τους πει κάτι ουσιαστικό στο Συμβούλιο Αρχηγών μεθαύριο, να αφήσει τα… «σχεδιαγράμματα» και να τους πει το απλό:
Επιστρέψτε στην πολιτική που δούλεψε επί Σαμαρά:
--Διαχωρισμός, Αποτροπή, Δίκαιη κατανομή των προσφύγων και Επαναπατρισμός για τους λαθρομετανάστες! Αλλά για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει επειγόντως να ξαναστήσουν «Αμυγδαλέζες»! Αυτό ζητάνε ουσιαστικά οι εταίροι! Κι έχουν δίκιο… Μπορείτε να το κάνετε; Κάντε το που να πάρει η οργή…

Δεν μπορείτε; Φύγετε! Μια άλλη αλήθεια που δεν πολύ-λέγεται, είναι πως το πρώτο δίμηνο του 2016 μπήκαν στην Ελλάδα παράνομα 20 φορές περισσότεροι απ’ ό,τι είχαν μπει το αντίστοιχο πρώτο δίμηνο του 2015! Και τότε ακόμα (στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ) είχαν μπει 10 φορές περισσότεροι απ’ όσο το αντίστοιχο πρώτο δίμηνο του 2014, επί Σαμαρά!
Δηλαδή σε δύο χρόνια μέσα, αυξήθηκαν οι» ροές» προς την Ελλάδα κατά 200 φορές! Χώρια που επί Σαμαρά, όσοι έμπαιναν κάθε χρόνο άλλοι τόσοι έβγαιναν! Δηλαδή γυρνούσαν μόνοι τους στις πατρίδες τους, αφού όλοι σχεδόν τότε ήταν παράνομοι μετανάστες κι όχι πρόσφυγες.
Αυτό ήταν το «κόστος μετάβασης»από την πολιτική Σαμαρά στην πολιτική Τσίπρα στο «μεταναστευτικό»: Αυξήθηκαν οι «ροές» παρανόμων προς την Ελλάδα κατά 20-200 φορές! (ανάλογα με το μήνα του έτους)…
Και επί Σαμαρά οι συντριπτικά περισσότεροι ήταν λαθρομετανάστες! Ενώ τώρα από το «ανθρώπινο τσουνάμι» που χτύπησε τη χώρα μας, είναι περίπου 60% πρόσφυγες και 40% λαθρομετανάστες…
Αλλά πάλι μπαίνουν πολλοί λαθρομετανάστες. Και το τελευταίο διάστημα είναι πια περίπου μισοί-μισοί…Αν θέλετε να αρχίσει να υπάρχει λύση στο πρόβλημα, επιστρέψτε επειγόντως στην Αποτροπή που υπήρχε, δοκιμάστηκε και απέδωσε. Επί Σαμαρά, βεβαίως…

Μια άλλη αλήθεια που δεν λέγεται, είναι ότι το 2013 και το 2014, για κάθε 1 που ερχόταν στην Ελλάδα, 18 πήγαιναν στην Ιταλία! Τώρα αυτό έχει αντιστραφεί: Για κάθε ένα που πηγαίνει στην Ιταλία, 18 έρχονται στην Ελλάδα! Γιατί η Ιταλία εφαρμόζει την πολιτική που ο Σαμαράς «πέρασε» στην Ευρώπη: Διαχωρισμός, διευκόλυνση των προσφύγων να ζητήσουν άσυλο σε άλλες χώρες της Ευρώπης, Επαναπατρισμός των λαθραίων και Αποτροπήγια να μην έρχονται άλλοι.

Κι έτσι ελέγχθηκαν οι «ροές» προς Ιταλία… Ενώ η κυβέρνηση του Τσίπρα εγκατέλειψετην πολιτική Σαμαρά και στράφηκαν όλες οι «ροές» προς τα δω. Τόσοι ηλίθιοι…
Ουσιαστικά οι Ευρωπαίοι πιέζουν τον Τσίπρα να υιοθετήσει την πολιτική που ο Σαμαράς πρότεινε και «πέρασε» στην Ευρώπη(πριν και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας)… Κάποιος πρέπει να πει στον Τσίπρα, και μέσα στην Ελλάδα, να επιστρέψει στην πολιτική Σαμαρά!. Η Νέα Δημοκρατία ίσως; Λέμε τώρα…
Μια άλλη αλήθεια που δεν λέγεται, είναι ότι «τα πολλά λεφτά» και η μόνιμη «μπίζνα» για τους δουλεμπόρους, δηλαδή για τα κυκλώματα των διακινητών, είναι οι λαθρομετανάστες, όχι οι πρόσφυγες! Οι πρόσφυγες εμφανίστηκαν μετά το 2011. Οι λαθρομετανάστες έρχονταν πολλά χρόνια πριν… Και η «ταρίφα» είναι 10-15 χιλιάδες το κεφάλι! Από αυτά, τα περισσότερα τα παίρνουν οι διακινητές της Τουρκίας! Γιατί εδώ είναι το πιο κρίσιμο και το πιο «δύσκολο» σημείο «διέλευσης»… Δηλαδή ήτανδύσκολο πριν, επί Σαμαρά!

Γιατί ήλθε ο Τσίπρας και το ’κανε «πανεύκολο»… Κι έτριβαν τα χέρια τους οι διακινητές δουλέμποροι… Οι οποίοι έβγαλαν καραβιές «ανάμικτες» - λαθρομεταναστών και προσφύγων - για να περνάνε όλοι! Και να κονομάνε οι δουλέμποροι από τους λαθρομετανάστες!

Και κάθε τόσο βούλιαζανκαι μια βάρκα, για να γεμίσουν οι τηλεοράσεις με ναυαγούς και πνιγμένους, ώστε να παραλύσουν τα ανακλαστικά των Ελλήνων και των υπολοίπων Ευρωπαίων, και να αφήσουν να περάσουν όσο γίνεται περισσότερους… Αυτό – ότι τους πνίγουν οι διακινητές – το καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Αλλά στην Ελλάδα δενακούστηκε πολύ… Γι’ αυτό σας λέω. «Μισές αλήθειες» ίσον ολόκληρα ψέματα… Πώς εξηγείτε σε ένα πολύ στενό θαλάσσιο «πέρασμα», μισού έως τριών μιλίων - τόσο είναι η απόσταση ανάμεσα στα νησιά μας και τα τουρκικά παράλια - να έχουμε τόσα ναυάγια μέσα σε ένα χρόνο; Και μάλιστα με καλό καιρό (γιατί όταν σηκώνεται φουρτούνα δεν περνάνε…)
Είτε οι βάρκες είναι τελείως σάπιες, οπότε είναι εγκληματίες… Είτε στη μέση της διαδρομής βουλιάζουν τις βάρκες μόνοι τους οι διακινητές! Οπότε είναι δύο φορές δολοφόνοι… Πνίγουν μερικούς για να περάσουν πολύ περισσότεροι… Αυτή είναι η μακάβρια «εμπορική τακτική»των δουλεμπόρων…
Γιατί κανείς δεν τους συλλαμβάνει; Κι όταν συλλαμβάνονται, περιέργως «καθαρίζουν» εύκολα…Γιατί; Τα έχουν καταγγείλει, επανειλημμένως, τόσο οι ίδιοι οι πρόσφυγες, όσο και οι Λιμενικοί μας! Αλλά γι’ αυτά δεν ακούσατε πολλά πράγματα. Έτσι δεν είναι; Κι αναλογιστείτε ότι, από τον καιρό που ήλθε ο Τσίπρας, πέρασαν στα Ελληνικά νησιά 900 χιλιάδες παράνομα! Και πλέον…

Εκ των οποίων, οι τετρακόσιες χιλιάδες τουλάχιστον, είναι λαθρομετανάστες! Επί 10 χιλιάρικα το «κεφάλι», μιλάμε για 4 δισεκατομμύρια στα χέρια των δουλεμπόρων! Μόνο μέσα στο χρόνο…Απ’ αυτά, τα μισά πήγαν στα χέρια Τούρκων δουλεμπόρων…Και μ’ αυτά αγοράζουν «μηχανισμούς επιρροής της Κοινής Γνώμης» διεθνώς με συνεχή προβολή «εικόνων φρίκης», ώστε να παραλύσουν πλήρως τα ανακλαστικά της Ευρώπης… Και το πέτυχαν! Κυρίως στην Ελλάδα, βέβαια… Γιατί οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, «θρηνούν» για τα παιδάκια που πνίγονται, αλλά δεν δέχονται ούτε πρόσφυγες πλέον.

Ή δέχονται λιγότερους απ’ όσους τους αναλογούν. Κι όταν ξεπεραστεί το όριο, κλείνουν τα σύνορά τους. Ενώ εμείς, που ο Τσίπρας τα άνοιξε διάπλατα, μείναμε με παγιδευμένους, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, μέσα στη χώρα μας, χωρίς έλεγχο (από μας) και χωρίς προοπτική (για τους ίδιους). Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν σκορπίσει παντού μέσα στην Ελλάδα...Πώς θα τρώνε; Πού θα «ανακουφίζονται»; Ποιος θα τους περιθάλπει όταν αρρωσταίνουν; Ποιος θα προλάβει τις αρρώστιες που θα ξεσπάσουν; Με τις υπόλοιπες «ανάγκες» τους, τι θα γίνει; Και με τους Έλληνες πολίτες, τι θα γίνει; Ποιος θα τους προστατεύσει; Ποιος θα τους καθησυχάσει;

Και ποιος θα τους σταματήσει, όταν αρχίσουν να φοβούνται κι αποφασίσουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους; Δεν μπορεί μια κοινωνία να αντέξει τέτοιο πλήθος ανεξέλεγκτων πληθυσμώννα περιφέρονται σε ζωώδεις συνθήκες; Ποια οικονομία το αντέχει αυτό; Ποιος τουρισμός το αντέχει αυτό; Ποια δημοκρατία το αντέχει αυτό;Και ποιος «ανθρωπισμός» το αντέχει αυτό; Κι εδώ μια τελευταία αλήθεια που δεν λέγεται: Οι δημοκρατίες δεν «στέκουν», χωρίς νόμους που τηρούνται, χωρίς οργανωμένο πολίτευμα, χωρίς αίσθημα ασφάλειας… Κι αυτό περιφρουρείται μέσα σε σαφή σύνορα. Χωρίς σύνορα, όταν μπορεί όποιος θέλει να μπαίνει και να βγαίνει, δεν μπορούν να σταθούν, ούτε νόμοι, ούτε οργανωμένο πολίτευμα, ούτε Δημοκρατία! Δεν μπορεί ο πολίτης να νιώθει ανασφαλής στο σπίτι του… Μετατρέπεται σε «αγρίμι», που κινδυνεύει από παντού και είναι καχύποπτος προς όλους. Όλες οι Δημοκρατίες φυλάνε καλά τα σύνορά τους. Γιατί χωρίς σύνορα δεν υπάρχουν δημοκρατίες! Αυτή την αλήθεια, ποιος θα την πει στον Τσίπρα;

Και κυρίως στον Ελληνικό λαό, που διψάει να την ακούσει…
Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση