GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μέρκελ συζητούσε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Η κρυφή συνομιλία με τον Ολάντ τον Ιούλιο του 2015 και ο φόβος νέας εμπλοκής. Με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα να μην έχει ακόμ...


Η κρυφή συνομιλία με τον Ολάντ τον Ιούλιο του 2015 και ο φόβος νέας εμπλοκής.
Με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα να μην έχει ακόμη οριστεί και ορατό τον κίνδυνο μίας νέας εμπλοκής στη διαπραγμάτευση, λόγω της νέας απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των δανειστών και πρωτίστως από το ΔΝΤ, η «Κ» αποκαλύπτει ότι τον περασμένο Ιούλιο, ακόμη και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συζητούσε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», τη Δευτέρα 6 Ιουλίου σε δείπνο που της παρέθεσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ,, στον απόηχο του δημοψηφίσματος, η κ. Μέρκελ ουσιαστικά υιοθέτησε την πρόταση Σόιμπλε: έριξε στο τραπέζι το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της χώρας από το ευρώ. Το ευτύχημα ήταν ότι ο Ολάντ αντέδρασε, τονίζοντας στην καγκελάριο ότι η έννοια της «προσωρινής» εξόδου ήταν πλασματική – η απόφαση για Grexit θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιστραφεί. Και κάπου εκεί, η συζήτηση «έκλεισε».
Αυτό το οποίο «ανοίγει» τώρα είναι το ενδεχόμενο μίας νέας εμπλοκής της αξιολόγησης. Για παράδειγμα, το ΔΝΤ πιέζει την Αθήνα για περισσότερα μέτρα, ενώ το οικονομικό επιτελείο χαρακτηρίζει τις εκτιμήσεις του Ταμείου «εκτός πραγματικότητας» και ατεκμηρίωτες.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε επιστολή στο ΔΝΤ, με την οποία ζητεί τεκμηρίωση των εκτιμήσεών του για το δημοσιονομικό κενό και να παρουσιάσει αυτή την τεκμηρίωση όχι στην ελληνική πλευρά αλλά στο Euroworking Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση