GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρδούβελης: Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη

Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτέλεσε το θέμα της ομιλίας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο οικονομικό συνέδρ...


Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτέλεσε το θέμα της ομιλίας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο οικονομικό συνέδριο των Δελφών.
Η βιωσιμότητα του χρέους είναι ένα ερώτημα που είναι αντικείμενο ανάλυσης και πολιτικής αντιπαράθεσης για πάρα πολύ καιρό και οι γνώμες ποικίλουν, ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης.
«Το δικό μας το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη. Κακώς η προηγούμενη κυβέρνηση έφερε ως σημαία τη μείωση του ονομαστικού χρέους απέναντι στους δανειστές και ξέχασε την ανάπτυξη. Τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε προέρχονται από το γεγονός ότι αντί να έχουμε ανάπτυξη έχουμε ύφεση. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις επενδύσεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου υπάρχει αποεπένδυση», ανέφερε.
Όπως τόνισε ο κ. Χαρδούβελης, οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που θα σκεφτούν αν το χρέος είναι βιώσιμο, αλλά οτιδήποτε αποφασίσουν θα προσπαθήσουν να το συνδέσουν με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Αυτό ενέχει έναν κίνδυνο για εμάς, γιατί αν οποιαδήποτε ελάφρυνση γίνει συνδεθεί με τις μεταρρυθμίσεις και εμείς δεν τις υλοποιήσουμε στο 100% πάντα θα μπορούν να λένε ότι δεν θα μας δώσουν κάτι περισσότερο. Θα υπάρχει μια συνεχής αβεβαιότητα στην αγορά για το θέμα του χρέους».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το χρέος θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, αλλά για να κλείσει, οι εταίροι θα απαιτήσουν και λύση στο ασφαλιστικό και να ικανοποιηθούν ότι είμαστε σοβαροί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Αν το κάνουμε αυτό το ΔΝΤ θα είναι φυσικός μας σύμμαχός στο να μπορέσουμε να πάρουμε από τους δανειστές μεγαλύτερη ελάφρυνση. Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση η ήδη παραπαίουσα οικονομία μπορεί να υποστεί μεγάλη καθίζηση. Τότε θα καταλάβουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τα χειρότερα και ίσως το χρέος χρειαστεί να ρυθμιστεί πιο δραστικά», σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση