GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διευκρινίσεις του Μουζάλα για τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό

Ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατά...

Ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων ατόμων, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μουζάλας.

Με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνονται εν τω μεταξύ τα hot spot σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, όπως αποφασίστηκε χθες σε διυπουργική σύσκεψη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής εξήγησε ότι εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 - 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.

Παράλληλα, δήλωσε ότι μέχρι και το Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 - 80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας, αλλά από το Δεκέμβριο το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει και οι πρόσφυγες αποτελούν το 45-55%.

Σημείωσε μάλιστα ότι από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15 χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση