GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ στάση από τους δημάρχους Κωνσταντάτο και Παπανικολάου! Χαράτσι για το δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής Ο Νεοφιλελεύθερος τραμπουκισμός δεν είναι ανεκ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής


Ο Νεοφιλελεύθερος τραμπουκισμός δεν είναι ανεκτός!

Χαιρετίζουμε την μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/01 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, καλεσμένη από τη Συνέλευση για το «Άνοιγμα του Σταδίου Αργυρούπολης». Με δυναμικό τρόπο διεκδικήσαμε την ελεύθερη, χωρίς αντίτιμο πρόσβαση σε δημόσιους/δημοτικούς χώρους και την άμεση κατάργηση της κάρτας εισόδου στο Α΄ στάδιο Αργυρούπολης. Η μαζική παρουσία αγωνιστών είναι αποτέλεσμα της πλατειάς αποδοχής που έχουν τα αιτήματα της συνέλευσης.
Για ακόμα μία φορά, αυτά που είδαμε να συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης αποδεικνύουν την βαθιά αντιδραστική πολιτική θέση και πρακτική της νεοφιλελεύθερης διοίκησης του δήμου.
Πρακτικές απειλών, προσπάθειας τρομοκρατίας μαζί με συκοφαντίες, προσβολές, ειρωνείες και ψεύδη διάνθιζαν συνεχώς τις τοποθετήσεις παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων - ιδιαίτερα των κύριων Τσαρπαλή (πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου) αλλά και του ίδιου του Δημάρχου.

Η φράση του κύριου Δημάρχου «Μαρκόπουλε...Γρασίδι» αναδεικνύει την ποιότητα της νέας δημοτικής αρχής, η οποία χρησιμοποιεί φρασεολογία μαφίας. Η εικόνα του κύριου Τσαρπαλή να ειρωνεύεται φωνάζοντας «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Εργάτες, Αγρότες, φοιτητές» δείχνει το μίσος της νέας δημοτικής αρχής στις κινητοποιήσεις, τον αντικομμουνισμό της, αλλά και την βαθιά περιφρόνησή της προς τους αγώνες του λαού μας. Η φράση του Δημάρχου: «όσο είμαι Δήμαρχος δεν θα αναιρεθεί το μέτρο» δείχνει πως αντιλαμβάνεται την Δημοκρατία. Ίσως κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει ότι δεν είναι ο αυτοκράτορας της περιοχής, ότι δεν αποφασίζει μόνος του, και ότι είναι η κοινωνική διαμαρτυρία και πάλη που καθορίζει τελικά το τί θα γίνει.

Η αντιμετώπιση της λαϊκής διαμαρτυρίας ως πράξεις «μπαχαλάκηδων», οι απαξιωτικοί χαρακτιρισμοί, οι ευθείες απειλές ακόμα και προσωπικά προς συντρόφους και συναγωνιστές, οι ειρωνικές αναφορές σε συνθήματα του αντιιμπεριαλιστικού και του εργατικού κινήματος οι «βοναπαρτίστικες» συμπεριφορές και αναφορές δεν αποτελούν την εκφυλισμένη εκδοχή μιας σκληρής δεξιάς διαχείρισης. Είναι η πολιτική επιλογή της χυδαίας νοφιλελεύθερης αφήγησης που θεωρεί ότι όλα πρέπει να υποταχθούν στους νόμους της αγοράς και την επιχειρηματικότητα. Είναι η πολιτική που ταιριάζει με τις απλήρωτες καθαρίστριες στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ (η απεργία τους μετά από τα 6 χρωστούμενα μηνιάτικα χαλάει την ανάπτυξη του κύριου Κωνσταντάτου και του κου Φάκου). Είναι η πολιτική που ταιριάζει με το να δοθεί το Eλληνικό στον Λάτση. Είναι η πολιτική που θέλει τους δημόσιους ελεύθερους χώρους με αντίτιμο. Ο κατάλογος των νεοφιλελεύθερων επιλογών της νέας δημοτικής αρχής δεν έχει τελειωμό.
Προειδοποιούμε την νέα δημοτική αρχή ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές. Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση θα απαντήσει στους σχεδιασμούς της.

Καλούμε την δημοτική Αρχή Γλυφάδας και τον κύριο Παπανικολάου προσωπικά να καταγγείλει αυτές τις πρακτικές και να πάρει θέση για το αντίτιμο που έχει επιβάλει η διοίκηση Κωνσταντάτου για την χρήση του γηπέδου.
Καλούμε τις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις να αποδοκιμάσουν την νέα διοίκηση του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και να περιθοριοποιήσουν τις πρακτικές της.

Γλυφάδα 01/02/2016
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.grwww.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas?ref=hl

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση