GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πεδίο μάχης η Βουλή για την απεργία κατά του Ασφαλιστικού

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, με αιχμή τη σημερινή γενική απεργία κατά του σχεδίου για το Ασφαλιστικό, μετατράπηκε η συ...


Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, με αιχμή τη σημερινή γενική απεργία κατά του σχεδίου για το Ασφαλιστικό, μετατράπηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια για την “Κύρωση της Συνθήκης Εμπορίας Όπλων”, με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "ειρωνεύεται την κοινωνία", τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι να εκτιμούν ότι "καταρρέει" το κυβερνητικό σχήμα και την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιτείνουν ότι οι κινητοποιήσεις είναι "διαπραγματευτικό όπλο".

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις "δεν είναι ανωμαλία, αλλά όπλο στη φαρέτρα της διαπραγμάτευσης", τη στιγμή που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας είπε ότι "η κυβέρνηση ειρωνεύεται την κοινωνία", εξ αφορμής της ανακοίνωσης του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που "υποστηρίζει τις διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων που προωθεί η ίδια η κυβέρνησή του".

"Πρόκειται για ειρωνεία και κοροϊδία της κοινωνίας", είπε και χαρακτήρισε αυτήν την κατάσταση "σχιζοειδή". "Σταματήστε να ειρωνεύεστε την ελληνική κοινωνία", κάλεσε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως πως η κυβέρνηση έχει την "ιδιοκτησία" του Μνημονίου και πρέπει να αρχίσει να υπερασπίζεται τα μέτρα που αυτό περιλαμβάνει.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Αμανατίδης ανέφερε ότι "δεν ειρωνεύομαστε κανέναν, εμείς επιδιώκουμε τον διάλογο". Σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις δεν αποσταθεροποιούν, αλλά αντιθέτως ενισχύουν τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας στο εξωτερικό, ενώ καταλόγισε στη ΝΔ ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες και σχολίασε πως "ό,τι δεν μπορεί να καταλάβει κανείς δεν αποτελεί σχιζοειδή κατάσταση".

"Η κυβέρνηση δεν είναι εχθρός των πολιτών, αλλά σύμμαχος τους στην προσπάθεια να αποκρούονται οι παράλογες απαιτήσεις νεοφιλελεύθερων κέντρων", είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. Εξάλλου, επιτέθηκε εναντίον κάποιων "εργατοπατέρων του ΝΑΙ" οι οποίοι - όπως είπε - είχαν αποδεχτεί το σχέδιο Γιούνκερ και τώρα διαδηλώνουν κατά των μέτρων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανέφερε πως "η κοινωνική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τώρα και στην πολιτική κατάρρευσή του" αιτιολογώντας: "γιατί τίποτα δεν εκδικείται με μεγαλύτερη ένταση και σκληρότητα από μία ελπίδα που κατέρρευσε επειδή αυτός που την καλλιέργησε αποδείχτηκε ψεύτης".

Την κατάρρευση του κυβερνητικού σχήματος υπό την πίεση των κοινωνικών αντιδράσεων προεξόφλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζοντας πως η κοινωνία θα "διώξει την κυβέρνηση" και θα καταρρεύσουν οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ. "Η κυβέρνηση είναι στέρεη και συμπαγής", ανταπάντησε από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

"Ακούσαμε μια σχιζοφρενική τοποθέτηση του εκπροσώπου της νεοφιλελευθέρης μνημονιακής δεξιάς αντιπολίτευσης που εναντιώνεται υποτίθεται στους εκπροσώπους της αριστερής νεοφιλελύθερης μνημονιακής κυβέρνησης" σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, προσθέτοντας πως "τα χημικά, είτε αριστερά είτε δεξιά, δεν παύουν να είναι χημικά".

"Αποδείχθηκε ότι φιλολαϊκές λύσεις μέσα στον καπιταλισμό δεν μπορεί υπάρξουν. Τα μέτρα για αγρότες οδηγούν στο ξεκλήρισμα μικρής και μεσαίας αγροτιάς" υπογράμμισε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σταύρος Τάσσος, συμπληρώνοντας ότι "εμείς στηρίζουμε τον αγώνα αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των επαγγελματιών".

Να υπάρξει "πραγματικός διάλογος και μέσα στη Βουλή και έξω στην κοινωνία" για το Ασφαλιστικό, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γεώργιος Καρράς, "γιατί αφαιρούνται κεκτημένα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων", καταδικάζοντας ταυτοχρόνως τα "έκτροπα" που σημειώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση