GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους δρόμους και οι Γάλλοι αγρότες - Συγκρούσεις με την αστυνομία

Έξι μήνες μετά το κίνημα οργής του καλοκαιριού του 2015, οι Γάλλοι αργρότες ξαναβγήκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την π...


Έξι μήνες μετά το κίνημα οργής του καλοκαιριού του 2015, οι Γάλλοι αργρότες ξαναβγήκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πτώση των τιμών των προϊόντων τους. Οι παραγωγοί εκφράζουν «την οργή τους» εξήγησε ο Ζαν Ιγκ Λορό, στέλεχος της συνδικαλιστικής ένωσης Jeunes agriculteurs (JA), ο οποίος κατηγόρησε την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς ότι παραμένει «απούσα» μπροστά στις κινητοποιήσεις.
Χθες, Τρίτη, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
Στην πόλη Σεν Λο, στη Νορμανδία, περίπου 250 αγρότες συγκρούστηκαν για τουλάχιστον 2 ώρες με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης. Οι κτηνοτρόφοι πέταξαν διαφόρων ειδών αντικείμενα, από λάστιχα έως γυάλινα μπουκάλια, εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση. 
Οι διαδηλωτές έριξαν επίσης απορρίμματα και κοπριά στους δρόμους που βρίσκονται κοντά στη νομαρχία. Στα επεισόδια δεν τραυματίστηκε κανείς και η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές, γνωστοποίησαν οι αρχές.
 «Οι αγρότες δεν αντέχουν πλέον, εξαιτίας των τιμών, εξαιτίας των προοπτικών που έχουν και πολύ απλά εξαιτίας των εισοδημάτων τους!» προειδοποίησαν χθες το βράδυ τα συνδικάτα ενώ εξήγγειλαν τη διαδήλωσή τους. 
Κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Βουλώνη (βορρά), στο Σαρτρ (κέντρο), στο Πο (νοτιοδυτικά) στην Προβηγκία (νότια) και στη Λορένη (ανατολικά), στα σύνορα με τη Γερμανία.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ισχυρού συνδικάτου των αγροτών FNSEA, Ξαβιέ Μπελάν και τάχθηκε υπέρ μιας μείωσης ύψους 10%, από το 45% στο 35%, των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλουν οι Γάλλοι αγρότες, ένα μέτρο που ισοδυναμεί με ένα ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ. 
Οι Γάλλοι εκτροφείς χοίρων άλλωστε καταφέρονται και εναντίον των γερμανικών αρχών κατηγορώντας το Βερολίνο ότι ενθαρρύνει τους Γερμανούς παραγωγούς να φοροδιαφεύγουν μην αποδίδοντας τον ΦΠΑ κι ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι προχώρησαν σε καταγγελία στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση