GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχει κι η Ιταλία τον δικό της Τατσόπουλο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Το καταπληκτικό αυτογκόλ της ιταλικής κυβέρνησης, με την απόφαση της να σκεπάσ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Το καταπληκτικό αυτογκόλ της ιταλικής κυβέρνησης, με την απόφαση της να σκεπάσουν αγάλματα ώστε "να μην προσβάλουν" τον πρόεδρο του Ιράν Hassan Rouhani, που έγινε...
είδηση για όσους τρέφουν αισθήματα ισλαμοφοβίας ή έχουν σημείο "αναφοράς" το σιωνιστικό ισραηλινό καθεστώς απαρτχάιντ, έγινε θέμα στον διεθνή τύπο (Guardian, BBC, Le Monde, Le Figaro... για παράδειγμα).
Η "αριστερή" κυβέρνηση Renzi, στην καθομιλουμένη τα σκάτωσε για μία ακόμη φορά. Εν ολίγοις, όπως επισημαίνει όλος ο ιταλικό τύπος... μια καταστροφή από κάθε άποψη.
Βέβαια δεν έλειψε και το συνηθισμένο "παιχνίδι" απόδοσης ευθυνών: ο πρωθυπουργός, ο υπουργός πολιτισμού, η εφορεία αρχαιοτήτων; Όλα για να ξεχαστεί αυτό που όλοι, ακόμη κι η κυβέρνηση ομολόγησε πως ήταν γκάφα, αφού κάτι τέτοιο δεν το ζήτησε ο πρόεδρος του Ιράν, αλλά κυρίως έθιγε τον μεγάλο και πλούσιο πολιτισμό της χώρας του.
Να όμως που υπάρχουν κι αυτοί που χρησιμοποιούν σήμερα τον "Φουτουρισμό" για να επιπλέουν ως φελλοί του συστήματος.
"Κριτικός τέχνης", καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, οικόσιτος... με εκπομπή τέχνης στο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης RAI 3 (το κανάλι της ιταλικής "αριστεράς", μιας κι εκεί κάθε κόμμα έχει κι ένα τηλεοπτικό κρατικό κανάλι που διαχειρίζεται, με "συμφωνίες" κομματοκρατίας), ο Philippe Daverio κτύπησε, λες και δεν διαβάζει καν εφημερίδες: «Η τέχνη δεν είναι υπόθεση για ένα Ιράν πρώην βοσκών προβάτων... Οπισθοδρομικών... Απαγχονιστών... Χωρικών του 1400».
Αυτός ο "διανοούμενος" ξεπέρασε και τον δικό μας Τατσόπουλο. Και γνώριμη η τακτική των "Φουτουριστών"... συνέχισε αναγνωρίζοντας πως «Η κάλυψη των αγαλμάτων ήταν μία γκάφα» και πως «Δεν είναι ολόκληρο το Ισλάμ έτσι», δηλαδή Ιράν.
Ο Philippe Daverio, γνωρίζει πολύ καλά πως οι "Φουτουριστές" προσέδωσαν ιδεολογική κάλυψη στον φασισμό και στήριξαν την άνοδο του Μουσολίνι στην εξουσία. Πυροβολείς με λόγια σκληρά, προκαλείς, για να είσαι στην επικαιρότητα και να κρύψεις τη γύμνια σου.
Πως αλλιώς να εξηγήσεις, πως στη συνέντευξή του (στο Lettera43) προσθέτει μεταξύ άλλων: «Ο Rohani αντιπροσωπεύει μια οπισθοδρομική χώρα, σε σχέση μ' εμάς... δεν είναι σωστό να τον δεχθούμε στον κόσμο μας, που δεν του ανήκει».
Κι αυτός ο κλόουν (εικονιζόμενος στη φωτογραφία) διδάσκει σε Πανεπιστήμιο κι έχει εκπομπή στην κρατική τηλεόραση!
Δεν αγνοεί πως ο λαός του Ιράν έχει πολιτισμό χιλιετιών...
Δεν αγνοεί πως στη   χώρα που σήμερα "διαπρέπει" έφθασαν οι Έλληνες άποικοι (Κούμα - Κύμη, 750 π.Χ. περίπου, η πρώτη ελληνική αποικία στη Δύση), η Αραβική παρουσία αιώνων κ.ο.κ.
Δεν αγνοεί πως όταν στο σημερινό Ιράν ο πολιτισμός άκμασε, στη σημερινή του χώρα ζούσαν σε σπηλιές...
Αυτοί οι τύποι, οι φουτουριστές του σήμερα, επειδή είναι οικόσιτα των ΜΜΕ και διαθέτουν πρόσβαση στο γυαλί... προκαλούν φόβο και τρόμο. Κανείς δεν τολμάει να τους κατακεραυνώσει. Στην Ιταλία, μόνον στο διαδικτυακό κίνημα του Beppe Grillo (Κίνημα 5 Αστέρων) μπορείς να βρεις μια κριτική για τον Daverio: «Ελεεινός πολιτικός αναλυτής, ένας από τους πιο ανάξιους...  γελωτοποιός τσίρκου... ψευδό-κριτικός τέχνης... τα ΜΜΕ και η στρατηγική του τρόμου... παράσιτο των πολιτών που πληρώνουν την κρατική RAI... ως εδώ και μη παρέκει. Εξαφανίσου ή διατήρησε την ευπρέπεια να σκάσεις».
Το ζήτημα της κάλυψης των δύο αγαλμάτων από μέρους της ιταλικής κυβέρνησης (βλέπε σχετικό: Στο Ιράν... δεν κρύβουν τα γυμνά τους αριστουργήματα!), βρήκε και στην Ελλάδα μεγάλη απήχηση. Συμπτωματικά (;) δόθηκε μεγάλη διάσταση από τον λεγόμενο "προοδευτικό" τύπο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κανένας τους δεν βρήκε το κουράγιο να ζητήσει μια συγνώμη για το αντι-Ιρανικό τους μένος, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας: γκάφα της ιταλικής κυβέρνησης.
Ένας από αυτούς, είναι και ο "διανοούμενος" Πέτρος Τατσόπουλος, γνωστός κυρίως από την φουτουριστική του δήλωση "Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα", το πως αρέσκεται να μυρίζει μέσα στα βουλευτικά έδρανα των εθνοπατέρων γυναικεία ρούχα... αλλά κυρίως από το μόνιμο το στασίδι που διαθέτει στα ΜΜΕ, με τεράστια εργασιακή εμπειρία στον ΔΟΛ:

Γνωρίζω πως δεν έχουμε έλλειμμα από αποκρουστικές ειδήσεις το τελευταίο διάστημα. Γνωρίζω επίσης ότι δύσκολα θα σας πείσω ότι αυτή η είδηση είναι ίσως η πιο αποκρουστική. Δεν έχει πνιγμένα παιδιά, δεν έχει κομμένα κεφάλια -και όμως: έχει την κρυμμένη εικόνα, την ΟΥΣΙΑ του κόσμου από όπου δραπέτευσαν τα πνιγμένα παιδιά και στο όνομα της οποίας αποκεφαλίστηκαν τα θύματα. Παιδιά, μην το κουράζουμε. Εάν έχουμε φθάσει στο σημείο να θεωρούμε πιο λογικό να σκεπάζουμε γυμνά αγάλματα από το να μην πατήσει εκεί το πόδι του όποιος σκανδαλίζεται κοιτάζοντάς τα, έχουμε χάσει προκαταβολικά το παιχνίδι. Εάν, από φόβο ή ιδιοτέλεια, γίνουμε ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ, ειλικρινά, δεν αξίζει τον κόπο. Καλημέρα.
Άραγε, αν έχει διαβάσει για την γκάφα της ιταλικής "αριστερής" κυβέρνησης Renzi, θα επανορθώσει;
Ίδωμεν...
Ενδιαφέρον έχει το πως απαντούν ειρωνικά οι Ιρανοί ιστολογοφόροι (bloggers) των ιρανικών μέσω κοινωνικής δικτύωσης, σ' όλους όσους θέλησαν να περάσουν μήνυμα για το "σκοταδιστικό Ιράν".
Τα φωτομοντάζ των Ιρανών, που το διασκεδάζουν αφάνταστα, είναι η πιο τέλεια απάντηση στους αδαείς ή σε διατεταγμένη υπηρεσία "διανοούμενους", αρθρογράφους και Σια...

  • To πρώτο σε "κτυπήματα" φωτομοντάζ που κυκλοφορεί στο Ιρανικό διαδίκτυο, αναφορικά με την επίσκεψη προέδρου Rohani στην Ιταλία (σε Facebook και ιστολογοφόρα). Η αριστερή φωτογραφία, με φωτομοντάζ, αντικατάστησε το κάδρο των αγίων με γυμνές γυναίκες... (του δημοσιογράφου Hossein Bastani)

 
 Επίσης κυκλοφορούν δικά τους αγάλματα, όπως τις Γυμνές γυναίκες του Εθνικού Μουσείου Τεχεράνης

Βέβαια, υπάρχουν κι οι Ιταλοί διανοούμενοι που δεν είναι σαν τον Daverio, όπως ο φίλος μου Vittorio Sgarbi, που λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη:
«Δεν είναι δυνατόν να συγχέουμε το Ιράν με τη Σαουδική Αραβία ή με την Isis. Ο Περσικός πολιτισμός είναι ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς και παλαιότερος του δικού μας... Έχουν καλύψει τα γυμνά αγάλματα στο σπίτι τους, και εμείς καλύπτουμε τα δικά μας; Ο Rohani θα σκέφτηκε πως κάνουμε έργα αναπαλαίωσης».
Σχετικό: Στο Ιράν... δεν κρύβουν τα γυμνά τους αριστουργήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση