GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Ανήσυχοι οι αγρότες για τα χαμηλά αποθέματα νερού

Συναγερμό σήμανε η ιταλική ένωση αγροτών Coldiretti για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες της «πρόωρης Άνοιξης» που παρατηρείται στην Ι...


Συναγερμό σήμανε η ιταλική ένωση αγροτών Coldiretti για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες της «πρόωρης Άνοιξης» που παρατηρείται στην Ιταλία τις ημέρες αυτές.

Η Coldiretti υπογραμμίζει ότι τα αποθέματα νερού για άρδευση βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και, πιο συγκεκριμένα, ότι σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2006 - 2014 έχουν μειωθεί κατά 60%.

Παράλληλα, σημαντική μείωση παρατηρείται και στις χιονοπτώσεις, από την στιγμή που σε υψόμετρο μεγαλύτερο των δυο χιλιάδων μέτρων, το στρώμα χιονιού δεν ξεπερνά τα εξήντα εκατοστά.

Ο Έττορε Πραντίνι, πρόεδρος της Coldiretti, της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου τονίζει δε, ότι «τα στοιχεία μεγάλου μέρους του 2015, αλλά και οι θερμοκρασίες του πρώτου, αυτού μηνός του 2016, μπορούν να συγκριθούν μόνον με το 2017, έτος κατά το οποίο οι βροχοπτώσεις και τα αποθέματα νερού ήταν στο ναδίρ». «Για τον λόγο αυτό -προσθέτει- οι Ιταλοί αγρότες ανησυχούν για τις συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες και ιδίως για την άρδευση, το επόμενο καλοκαίρι».

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, την ερχόμενη εβδομάδα, πάντως, αναμένεται μείωση της θερμοκρασίας, αρχίζοντας πρώτα από την περιοχή των Άλπεων, αλλά, στην συνέχεια, και στην οροσειρά των Απενίνων, στις κεντρικές περιφέρειες της Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση