GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων για το προσφυγικό συγκαλεί η Αυστρία

Μετά τη θέσπιση από την αυστριακή κυβέρνηση ανώτερων ημερησίων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο και των διερχόμενων προσφύγων από ...


Μετά τη θέσπιση από την αυστριακή κυβέρνηση ανώτερων ημερησίων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο και των διερχόμενων προσφύγων από τη χώρα, που ισχύουν από προχθές Παρασκευή και τα οποία προκάλεσαν την έντονη κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παραβίαση του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, οι Αυστριακοί υπουργοί Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ συγκαλούν διάσκεψη με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για ένα συντονισμό των θέσεών τους στην προσφυγική κρίση.
Όπως ανακοινώθηκε απόψε από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βιέννη και σε αυτήν έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από τις χώρες: Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Σερβία και Σλοβενία.
Λεπτομέρειες για τη Διάσκεψη αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές της εβδομάδας, ενώ έγινε γνωστό πως σε έναν κύκλο των συζητήσεων της θα συμμετάσχει και ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκλοτσιλ (του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος).
Οι προερχόμενοι από το συγκυβερνών στην Αυστρία -με τους Σοσιαλδημοκράτες -συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, υπουργοί Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς και Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, εκτοξεύουν εδώ και εβδομάδες ή ακόμη εδώ και μήνες, φραστικές επιθέσεις και απειλές εναντίον της Ελλάδας για δήθεν μη τήρηση των δεσμεύσεών της, για αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν και για μετατόπιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
Τάσσονται, επίσης, υπέρ ακόμη χαμηλότερων ημερήσιων ορίων τόσο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Αυστρία όσο και στον αριθμό των διερχόμενων προσφύγων- που είναι από την περασμένη Παρασκευή στους 80 και 3.200 αντίστοιχα-, ενώ υποστηρίζουν και ένα κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της αποκαλούμενης Διαδρομής των Βαλκανίων, κάτι για το οποίο υπάρχουν προειδοποιήσεις από πολλές πλευρές, πως θα προκαλούσε πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή και κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση