GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθώος ο Γερμανός καθηγητής Χάινς Ρίχτερ!

Την αθώωση του Γερμανού ιστορικού Χάινς Ρίχτερ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την απόφαση, που αναγνώσθ...

Την αθώωση του Γερμανού ιστορικού Χάινς Ρίχτερ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την απόφαση, που αναγνώσθηκε προφορικά, το δικαστήριο κρίνει ως αντισυνταγματικό το άρθρο του αντιρατσιστικού νόμου, με το οποίο παραπέμφθηκε ο Ρίχτερ και αρνείται να το εφαρμόσει ως έχει το δικαίωμα.

Η απόφαση, με τον τρόπο που διατυπώνεται ανοίγει τον δρόμο για συνολική αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου και συγκεκριμένα του σκέλους του επίμαχου νόμου που παραπέμπει σε γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. (σ.σ. πρόκειται για το άρθρο 2 του νόμου 4285/14 με το οποίο αντικαταστάθηκε το άρθρο 2 του προηγούμενου αντιρατσιστικού νόμου 927/1979).

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της έδρας Ιωάννης Καργόπουλος, «το συγκεκριμένο άρθρο κρίνεται αντίθετο με το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο και ως εκ τούτου ανίσχυρο και ανεφάρμοστο».

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρισκόταν πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών και αγρότες που μεταφέρθηκαν εκεί από το μπλόκο του Ατσιπόπουλου. Με την ανακοίνωση της απόφασης πολλοί παρευρισκόμενοι φώναξαν «αίσχος» και προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα, που δεν πήρε όμως μεγαλύτερες διαστάσεις.

Yπενθυμίzουμε ότι στις 27 Ιανουαρίου, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του καθηγητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση