GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη ναυτικής δύναμης στο Αιγαίο

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο για την αναχαίτιση της παράνομης διακίνησης μετ...


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο για την αναχαίτιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως ανέφερε o κ. Σχοινάς, η Επιτροπή ελπίζει ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα συμβάλει στη διάσωση ανθρώπων και θα ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους.

«Τα 10 χιλιόμετρα που χωρίζουν τις τουρκικές ακτές από τα ελληνικά νησιά δεν πρέπει να είναι παράδεισος για τους διακινητές και τους δουλεμπόρους", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Το ΝΑΤΟ είναι αυτό που θα αποφασίσει τις τεχνικές λεπτομέρειες της ναυτικής επιχείρησης στο Αιγαίο, πρόσθεσε.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Frontex έχει συγκεκριμένη αποστολή συνεργασίας με τη ναυτική νατοϊκή δύναμη στο Αιγαίο. Όπως είπε, οι λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας θα καθοριστούν από αυτούς που έχουν αναλάβει την επιχείρηση και όχι από την Επιτροπή.

Κατέληξε λέγοντας ότι κατά κάποιο τρόπο, πρόκειται για μια “πολύ πρώιμη” μορφή της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, η οποία θα έχει πιο διευρυμένη και ευέλικτη εντολή από αυτή που έχει σήμερα ο Frontex.

1 σχόλιο

  1. ΝΑΤΟ Ο..ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!!
    ==================================
    Διαβάστε τι έλεγε το πολιτικό μας ''ρεντίκουλο'' σχετικά με την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ κυριαρχία που δήθεν ''εκχωρούσε'' ο Παπανδρέου.


    Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα :
    =============================
    Το σχέδιο Παπανδρέου, η Εθνική Τραγωδία, οι Λύσεις, ο Ελληνισμός.
    Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 29, 2011


    Ένας Αλέξης Τσίπρας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Μία συνέντευξη σταθμός στο διαδίκτυο, όπου για πρώτη φορά ηγέτης μικρού κόμματος ξεδιπλώνει σχέδιο αντιμετώπισης χωρίς ιδεοληπτικά στεγανά, με αποτέλεσμα να εκπλήσσει. Θα την παραθέσουμε χωρίς κανένα σχόλιο και θα την κρίνουμε ολόκληρη μετά και το τρίτο μέρος.
    Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει:
    • Προσχεδιασμένη η υπαγωγή της χώρας υπό καθεστώς άρσης Εθνικής κυριαρχίας. Τα πέντε στοιχεία που το αποδεικνύουν.
    • Παραμάγαζο το Μαξίμου! Όποιος επενδυτής θέλει να επενδύσει, πρέπει πρώτα να περάσει από εκεί!
    • Προσχεδιασμένο έγκλημα η διακοπή προσέγγισης με την Ρωσία.
    • Η Κύπρος είναι η δεύτερη πατρίδα του Ελληνισμού (!) Το πρόβλημα είναι η παράνομη εισβολή και κατοχή από την Τουρκία όπου έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας και το απεμπολούμε!
    • Στην ενεργητική εξωτερική πολιτική Ερντογάν που επιχειρεί «περικύκλωση», πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα!
    • Απαιτείται ενδυνάμωση της εγχώριας βιομηχανίας όπλων, μίας από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Καταστροφική η επιτροπεία στα υπουργεία σε τομείς άμυνας.
    • Τραγική εξέλιξη του «κούρεμα», υπάρχει λύση για την Ελλάδα με ιστορικό δεδικασμενο… Γερμανίας!
    • Δεν έχω πρόβλημα με την επιχειρηματικότητα και το κέρδος. Με την αισχοκέρδεια και τους νταβατζήδες έχω, που υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση