GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Brexit: 23 Ιουνίου το δημοψήφισμα

Το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2016, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ο Βρετα...


Το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2016, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον, μετά την ικανοποιητική συμφωνία που πέτυχε στις Βρυξέλλες μετά από μαραθώνιες και αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις.
Η εφαρμογή της συμφωνίας είναι νομικά υποχρεωτική και δίνει στη Βρετανία καθεστώς ειδικής εξαίρεσης από τον ιδρυτικό στόχο της ΕΕ, για ακόμη περισσότερη "ένωση" μεταξύ των κρατών-μελών, προσφέρει συμβιβασμούς στα δικαιώματα κοινωνικών παροχών των μεταναστών εργαζόμενων, αλλά και διασφαλίσεις για το χρηματοοικονομικό κέντρο "City" του Λονδίνου.
 Διαβάστε σχετικά: "Λευκός καπνός" στις Βρυξέλλες - Τέλος το Brexit!
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, τονίζει ότι η συμφωνία που αποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες, προσδίδει ειδικό καθεστώς στη Βρετανία, ενώ ο ίδιος, θα διεξάγει σκληρή προεκλογική εκστρατεία, προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, στην οποία η Βρετανία εισήλθε το 1973.
"Θα υποστηρίξω την προεκλογική εκστρατεία με όλη την καρδιά και την ψυχή μου, προκειμένου να πείσω τους Βρετανούς να παραμείνουμε σε μία μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση" δήλωσε ο Κάμερον μετά την επίτευξη συμφωνίας, η οποία έγινε αποδεκτή από τους υπόλοιπους 27 Ευρωπαίους ηγέτες.
"Είμαστε δυνατότεροι, ασφαλέστεροι και εξασφαλισμένοι, συμμετέχοντας σε μία μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση" τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Με τους Βρετανούς ψηφοφόρους να παραμένουν διχασμένοι σχετικά με την παραμονή ή μη της χώρας τους, στην ΕΕ, το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes αναφέρει ότι μετά τη συμφωνία που επέτυχε ο Κάμερον, οι τοποθετήσεις στοιχημάτων, ευνοούν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση