GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζιχαντιστές θα έβαζαν εκρηκτικά στην Αλεξάντερπλατς ή το Checkpoint Charlie

Στόχος τζιχαντιστών είναι η πλέον κεντρική πλατεία της Γερμανίας και κέντρο του (πρώην ανατολικού) Βερολίνου, η πολυσύχναστη Αλεξάντερπ...


Στόχος τζιχαντιστών είναι η πλέον κεντρική πλατεία της Γερμανίας και κέντρο του (πρώην ανατολικού) Βερολίνου, η πολυσύχναστη Αλεξάντερπλατς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία που προέκυψαν από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κτίρια του Βερολίνου, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Κάτω Σαξονίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερις τζιχαντιστές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση, πιθανότατα με εκρηκτικά στην Αλεξάντερπλατς.
Πάντως η γερμανική αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της Bild. Αξιωματούχος πάντως παραδέχτηκε ότι οι γερμανικές αρχές είχαν ενδείξεις ότι το Βερολίνο θα γινόταν στόχος επίθεσης. Δεν έδωσε όμως άλλες λεπτομέρειες. "Αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ότι στόχος της επίθεσης ήταν η Αλεξάντερπλατς ή το Checkpoint Charlie, δεν έχουμε τίποτα απολύτως για αυτά, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε", ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της γερμανικής πρωτεύουσας.
Πάντως στις επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν τρεις Αλγερινοί, ορισμένοι εκ των οποίων διέμεναν σε ξενώνες προσφύγων. Ένα ζευγάρι που φιλοξενείτο σε έναν τέτοιο ξενώνα, στο Άτερντορν, κοντά στην Κολονία, συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η χώρα καταγωγής τους, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Ο σύζυγος φέρεται ότι εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό όπλων στη Συρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση