GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τούρκος και όχι Σύρος ο βομβιστής της Άγκυρας: Το DNA διαψεύδει τον Ερντογάν

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 29 ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα την περασ...


Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 29 ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα με 28 νεκρούς, δείχνουν ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν γεννηθείς στην Τουρκία και όχι Σύρος όπως αρχικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως γνωστοποίησε υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, η έκθεση υποδηλώνει ότι την επίθεση διέπραξε ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, που γεννήθηκε στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία. 

«Η έκθεση του DNA εκδόθηκε… Το DNA του βομβιστή ταυτοποιήθηκε με εκείνο του πατέρα του Αμπντουλμπακί. Φαίνεται πως ο βομβιστής ήταν ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, αυτό γράφει η έκθεση» είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας επειδή τα αποτελέσματα της έκθεσης δεν έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε αρχικά κατονομάσει τον βομβιστή αυτοκτονίας ως τον Σαλίχ Νετζάρ, έναν Σύρο πρόσφυγα.

Πάντως, οι τουρκικές αρχές επέμειναν εκ νέου στους «αδιαμφισβήτητους» δεσμούς του δράστη με τους Κούρδους παραστρατιωτικούς της Συρίας.

Το όνομα Σομέρ το είχε αναφέρει η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της την Παρασκευή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση