GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο ιδρυτής του συγκροτήματος Earth, Wind & Fire Μορίς Ουάιτ

Ο Μορίς Ουάιτ, ιδρυτής του συγκροτήματος R&B φανκ Earth, Wind & Fire, πέθανε στο Λος Άντζελες στα 74 του χρόνια, είπε ένας εκ...


Ο Μορίς Ουάιτ, ιδρυτής του συγκροτήματος R&B φανκ Earth, Wind & Fire, πέθανε στο Λος Άντζελες στα 74 του χρόνια, είπε ένας εκπρόσωπος του συγκροτήματος.

Ο Ουάιτ απεβίωσε στο σπίτι του την Τετάρτη το βράδυ από φυσικά αίτια, είπε ο υπεύθυνος τύπου του συγκροτήματος Μαρκ Γιάνγκ. Ο μουσικός υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1994.

"Ο αδερφός μου, ήρωας και καλύτερός μου φίλος Μορίς Ουάιτ έσβησε ήρεμα χθες βράδυ στον ύπνο του", είπε ο αδερφός του και μέλος του συγκροτήματος, Βερντίν Ουάιτ, σε δήλωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.

Πρόσθεσε, "Ενώ ο κόσμος έχασε άλλον έναν μεγάλο μουσικό και θρύλο, η οικογένειά μας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας καθώς ξεκινάμε μια πολύ δύσκολη και μεγάλη μεταβατική περίοδο στη ζωή μας. Σας ευχαριστούμε για τις προσευχές και τις ευχές σας".

Το Earth, Wind & Fire ιδρύθηκε από τον Ουάιτ, που ήταν ντράμερ, το 1969 αφού μετακόμισε από το Σικάγο στο Λος Άντζελες. Το συγκρότημα, το οποίο είχε κερδίσει έξι βραβεία Γκράμι (Grammy Awards), συνδύαζε μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών και είχε πολλές μεγάλες επιτυχίες, όπως το "Shining Star", το "Boogie Wonderland" και το "September".

Ενώ ο Ουάιτ σταμάτησε να περιοδεύει με το συγκρότημα το 1994 λόγω υγείας, παρέμεινε ενεργός στη δημιουργία τραγουδιών και την παραγωγή των δίσκων του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα εισήχθηκε στο Πάνθεον (Hall of Fame) του ροκ εντ ρολ το 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση