GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eurovision 2016: Αλλάζει ο τρόπος ψηφοφορίας

Αλλάζει ύστερα από 40 χρόνια το σύστημα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στην Eurovison. Για πρώτη φορά, λοιπόν, από το 1975, η EBU θέτει...


Αλλάζει ύστερα από 40 χρόνια το σύστημα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στην Eurovison.
Για πρώτη φορά, λοιπόν, από το 1975, η EBU θέτει νέους κανόνες έτσι ώστε να διατηρηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και η αγωνία των διαγωνιζομένων.
Με το νέο σύστημα η διαδικασία χωρίζεται σε τρεις φάσεις:
1η φάση: Τα τηλεοπτικά δίκτυα των 43 κρατών που συμμετέχουν θα ανακοινώνουν τους βαθμούς των κριτικών επιτροπών τους, από το 1 έως το 10.
2η φάση: Μετά θα δίνεται από τους ίδιους το 12άρι.
3η φάση: Τέλος θα προστίθενται στις τελικές βαθμολογίες οι βαθμοί που έχουν δώσει οι τηλεθεατές (από 1 έως 12) μέσω ψηφοφορίας.
Το πώς ψήφισε το τηλεοπτικό κοινό δεν θα ανακοινώνεται live, όμως θα μπορεί να ενημερώνεται κάποιος σχετικά μέσω της επίσημης σελίδας του διαγωνισμού στο διαδίκτυο.
Σε ό,τι αφορά τους δύο ημιτελικούς, το σύστημα για την ψηφοφορία και την ανακοίνωση των νικητών που θα προκριθούν στον τελικό της 14ης Μαΐου, δεν πρόκειται να αλλάξει.
Οι προκριματικοί και ο μεγάλος τελικός θα γίνουν στη Στοκχόλμη.
Οι διοργανωτές έδωσαν στην δημοσιότητα και ένα βίντεο το οποίο εξηγεί την διαδικασία της ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση