GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Βιέννη η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

Για έβδομη στη σειρά φορά, η Βιέννη ανακηρύχθηκε και για το 2016 η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, κατακτώντα...


Για έβδομη στη σειρά φορά, η Βιέννη ανακηρύχθηκε και για το 2016 η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, κατακτώντας και πάλι την  πρώτη θέση στον κατάλογο των 230 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών "Mercer".
Δεύτερη στην κατάταξη έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθεί το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Μόναχο και στην πέμπτη το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη  Βόρεια Αμερική.
Τελευταία στον κατάλογο είναι η Βαγδάτη. Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).
Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.
Γιατί η Βιέννη είναι κορυφαία
Ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ τόνισε πως η επιλογή της Βιέννης για μια ακόμη φορά, ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύει πως είναι μια πόλη που προσφέρει μία ζωή με ασφάλεια, με υψηλά κοινωνικά πρότυπα, με ευνοϊκό κόστος κατοικίας, με εξαιρετικές υποδομές και με άριστες πολιτιστικές προσφορές για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Αφετέρου, όπως επισήμανε ο Μίχαελ Χόιπλ, αποδεικνύει και την ικανοποίηση των δημοτών της με τις παρεχόμενες από την τοπική αυτοδιοίκηση υπηρεσίες, ενώ αποτελεί και εντολή προς τους ιθύνοντες της  να συνεχίσουν και στο μέλλον  αυτόν τον επιτυχημένο  βιεννέζικο δρόμο για μια δυναμική, κοινωνικά δίκαιη και αντάξια να ζει κανείς σε αυτή, μητρόπολη.
Αξίζει να σημειωθεί πως, πέρα από την ανάδειξή της για επτά φορές σε πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής, η  Βιέννη έχει ανακηρυχθεί έξι φορές την τελευταία δεκαετία "Πρωτεύουσα των συνεδρίων", καθώς  είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου της διεθνούς στατιστικής,  φιλοξενώντας κάθε χρόνο  πάνω από 150  διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση