ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η ΕΚΤ ετοιμάζει σύστημα που θα αντικαθιστά το IBAN με το e-mail μας

Share it:

Ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους καταναλωτές να κάνουν μεταφορές χρημάτων χρησιμοποιώντας τους τηλεφωνικούς τους αριθμούς και τις διευθύνσεις e-mail τους, αντί για τους πολύπλοκους και δύσχρηστους τραπεζικούς αριθμούς IBAN, επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αποκάλυψε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ιβ Μερς.

Μιλώντας στο δίκτυο RTL Nieuws, ο Μερς ανέφερε πως το σύστημα αυτό θα επιτρέπει στον καταναλωτή να συνδέσει τον τηλεφωνικό του αριθμό με τον αριθμό IBAN του, κι έτσι “για να στείλεις μία πληρωμή μέσω τηλεφώνου από μία χώρα σε μία άλλη, πηγαίνεις στη λίστα επαφών σου, διαλέγεις το όνομα του παραλήπτη, και άμεσα έχεις και το IBAN του”.

Ο Μερς εξήγησε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόσφατα συνέστησε μία επιτροπή με μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, ώστε να εργαστεί πάνω στο σχέδιο αυτό, ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι σαφές πότε θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία αυτό το σύστημα, όμως η ΕΚΤ θα μπορέσει να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, τα κύρια εμπόδια στην υλοποίηση της ιδέας δεν είναι τεχνικά, αλλά νομικά.
Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση