GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δανία: Κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι προκαλεί επειδή ταξίδεψε με low cost!

Ότι προκαλεί την κοινωνία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της χώρας η αριστερή αντιπολίτευση στη Δανία επειδή ταξίδεψε με low cost αεροπορικ...


Ότι προκαλεί την κοινωνία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της χώρας η αριστερή αντιπολίτευση στη Δανία επειδή ταξίδεψε με low cost αεροπορική για ένα σαββατοκύριακο αναψυχής στη Μάλαγα της Ισπανίας, με τη σύντροφο του.
Τα σχόλια βέβαια δεν αφορούσαν εξωφρενικές δαπάνες ή κάτι παρόμοιο αλλά τη συγκεκριμένη αεροπορική, τη Ryanair, τις κοινωνικές πρακτικές της οποίας η αντιπολίτευση καταγγέλλει ως αντίθετες στο δανικό μοντέλο.
"Άθλιο!", έγραψε στο λογαριασμο του στο Facebook ο σοσιαλδημοκράτης κοινοβουλευτικός Πέτερ Χούμελγκαρντ Τόμσεν. "Η πρόκληση έναντι των συνδικάτων είναι πασιφανής", πρόσθεσε, αλλά "η πρόκληση έναντι του απλού δανού μισθωτού είναι ακόμη σοβαρότερη".
Ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν και η συντροφός του έφυγαν την περασμένη Παρασκευή από την Κοπεγχάγη με πτήση της Ryanair με προορισμό τη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία, αποκάλυψε χθες το βράδυ η λαϊκή εφημερίδα Ekstrabladet.
Οι τιμές της εν λόγω εταιρείας γι' αυτό το δρομολόγιο είναι στον ιστότοπό της χαμηλότερες κατά μερικές δεκάδες ευρώ.
Την παρουσία του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο αεροπλάνο φαίνεται ότι αποκάλυψε το ισχυρό συνδικάτο 3F, το οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια σε ένα μπρα-ντε-φερ με την Ryanair για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.
"Η Ryanair αντιπροσωπεύει μια άμεση απειλή για το δανικό μοντέλο", σύμφωνα με τον Χένρικ Μπέι-Κλάουζεν, αντιπρόσωπο του 3F στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.
Ο πρωθυπουργός στέλνει ένα "πολύ κακό μήνυμα" στους κοινωνικούς εταίρους εμπιστευόμενος μια επιχείρηση που "πληρώνει λιγότερο απ' ό,τι πρέπει τους εργαζομένους της και δεν τους δίνει τίποτε ούτε για τις άδειές τους, ούτε για τις άδειες μητρότητας ούτε για τη σύνταξη", τόνισε ένα άλλος σοσιαλδημοκράτης βουλευτής, ο Γιέπε Μπρους, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.
Η κακή φήμη της Ryanair για την κοινωνική πολιτική της είναι τέτοια ώστε οι τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις της Δανίας, η Κοπεγχάγη, η Όρχους, η Όντενσε και η Όλμποργκ, απαγορεύουν στους δημόσιους αξιωματούχους τους να χρησιμοποιούν την εταιρεία αυτή για τις επαγγελματικές μετακινήσεις τους.
Οι βουλευτές της αριστεράς προτίθενται να ζητήσουν τον λόγο από τον Ράσμουσεν, ο οποίος δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής, κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του κοινοβουλίου που είναι αφιερωμένη σε ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση