GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τάσεις της MRB: Μπροστά σε όλα η ΝΔ...

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 (04-11/02) της MRB, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 3,7% ένα...

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 (04-11/02) της MRB, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 3,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 26,9%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,2%. Ακολουθούν: ΚΚΕ 6,6%, Χρυσή Αυγή 6,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%, Ένωση Κεντρώων 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, «Το Ποτάμι» με 2,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,4%, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,9%. «Άλλα Κόμματα» επέλεξε το 1,8% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,3%.



Δείτε την κάρτα με την εκτίμηση ψήφου των βουλευτικών εκλογών όπως καταγράφεται στις τάσεις της MRB Φεβρουαρίου (04-11/02)



Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 41,1%, έναντι 28,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το «Κανένα Κόμμα» με 20,5%, «Άλλο Κόμμα» με 6,2% και «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» με ποσοστό 4,2%.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 25,2% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 28,2%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.



Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016, αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, το 39% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 42,3% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα Βουλή.



Στο γράφημα που ακολουθεί, δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου. Το 27,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, ενώ το 21,9% το κυβερνών κόμμα. Το 39,4% απαντά «Κανένα κόμμα».



Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 της MRB (04-11/02) ηδημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.



Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας που αφορούν τσους δείκτες αισιοδοξίας. Στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα, γενικά, στη χώρα», το 93,2% απαντά αρκετά άσχημα/πολύ άσχημα, ενώ το 0,5% πολύ καλά/αρκετά καλά και ένα ποσοστό 5,9% δηλώνει «ούτε καλά, ούτε άσχημα».



Στο ερώτημα «πώς κρίνετε σήμερα σε γενικές γραμμές την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 93,5% απαντά κακή/πολύ κακή.



Σε ό,τι αφορά στην προσωπική οικονομική κατάστασή τους σήμερα, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 76,2% πως κρίνεται κακή/πολύ κακή.



Ποσοστό 81,4% απαντά ότι στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών η οικονομική κατάσταση της χώραςθα χειροτερέψει.



Στα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 της MRB, πρώτο έρχεται το ζήτημα της ανεργίας με ποσοστό 62,7%, ακολουθεί το φορολογικό σύστημα με 42,6%, ενώ έπεται η υγεία και η περίθαλψη με 33,6%.



Στις λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τον Ελληνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας κυριαρχεί η «οργή» με 63,9%, ακολουθεί η «ντροπή» με 49,3% και ο «φόβος» με 46,9%.



Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό και στο ερώτημα «πόσο δίκαιη είναι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα;» το 77,7% των ερωτηθέντων απάντησε «μάλλον άδικη ή σίγουρα άδικη».



Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες, στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 της MRB, στο ερώτημα αν θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να περάσει από τη Βουλή τη νέα συμφωνία για ασφαλιστικό/φορολογικό σύστημα.


1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση