GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ NTOKOYMENTA ΑΠΟ ΤΟ PRESS-GR: Ο Παυλόπουλος απέσπασε στην Προεδρία μέλος "μαφίας", με υπογραφή Βερναρδάκη (που είχε κληθεί να τον στείλει στον Εισαγγελέα)!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Μια απίστευτη (αλλά πέρα ως πέρα αληθινή) ιστορία αποκαλύπτουμε σήμερα από το μετερίζι των α...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Μια απίστευτη (αλλά πέρα ως πέρα αληθινή) ιστορία αποκαλύπτουμε σήμερα από το μετερίζι των αποκαλύψεων, το ιστορικό Press-gr!

Χωρίς πολλές εισαγωγές, έχουμε και λέμε:

Στις 14 Νοεμβρίου 2015, δύο εφημερίδες φέρνουν στο φως ένα πολύκροτο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. "Τετράτροχη μαφία στο υπουργείο Εσωτερικών" είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της φιλοκυβερνητικής "Εφημερίδας των Συντακτών". "Πάρτι σπατάλης με κρατικά αυτοκίνητα. Βόλτες και πλασματικές υπερωρίες με τα οχήματα του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφει το πόρισμα των επιθεωρητών" γράφει την ίδια ημέρα η "Αγορά".


Διαβάζουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών: Στοιχεία-σοκ στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα και αποκαλύπτει κύκλωμα που λυμαινόταν το Δημόσιο. Αυτοκίνητα «χρεωμένα», μεταξύ άλλων, στους Ν. Βούτση, Κ. Μητσοτάκη, Γ. Δραγασάκη, Τ. Κουίκ εμφανίζονται να κάνουν φανταστικές διαδρομές, με δυσθεώρητες χρεώσεις. Σύμφωνα με το πόρισμα το κύκλωμα λυμαινόταν το Δημόσιο, εισπράττοντας σημαντικά ποσά από εικονικά τιμολόγια, πληρωμές διοδίων και καυσίμων και από ψευδείς βεβαιώσεις για  υπερωρίες.

Από τους δέκα υπαλλήλους, η μία είναι γενική διευθύντρια, ένας διευθυντής, τρεις προϊστάμενοι (ανώτερα στελέχη δηλαδή) και πέντε οδηγοί.

Το πόρισμα ήταν ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ, 42 σελίδων, καταπέλτης, είχε παραδοθεί τον Οκτώβριο 2015, δηλαδή λίγες εβδομάδες νωρίτερα και αφορούσε 10 άτομα που -κατά την "Εφημερίδα των Συντακτών"- ήταν μέλη της "τετράτροχης μαφίας".

Προσέξτε τώρα:
Η ανώνυμη καταγγελία έγινε στις 7 Ιουλίου 2015 και αμέσως το Σώμα Επιθεωρητών άρχισε την έρευνα που έβγαλε λαβράκια.

Πάμε στην πρώτη αποκάλυψη - βόμβα του Press-gr. Στις 2 Οκτωβρίου 2015 (δηλαδή ενόσω γινόταν η έρευνα και καθαρογραφόταν το πόρισμα - καταπέλτης) ο Ειδικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλειος Ανδρονόπουλος, στέλνει έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών και ζητά "να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την απόσπαση στην Προεδρία της Δημοκρατίας του Α.Ζ, μονίμου υπαλλήλου του Κλάδου ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού". (Το όνομα στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία αφού άλλωστε για εμάς ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να υπάρξει τελική απόφαση στην υπόθεση. Για "τετράτροχη μαφία" και "κύκλωμα" η Εφημερίδα των Συντακτών" έγραψε...). Το έγγραφο κοινοποιείται και στον Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Γεώργιο Γεννηματά.


Για την ιστορία σημειώνουμε (και πριν βγάλουμε άλλα συμπεράσματα), ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν υπερυπουργός Εσωτερικών κλπ από το 2004 έως το 2009 και ο Βασίλειος Ανδρονόπουλος δεξί του χέρι στο υπουργείο...

Πάμε τώρα στην δεύτερη αποκάλυψη του Press-gr. Στις 20 Νοεμβρίου 2015 υπογράφεται απόφαση με θέμα "Απόσπαση υπαλλήλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας". Και λέει: "Αποσπούμε στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Α.Ζ.  υπάλληλο του Κλάδου ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού με βαθμό Β' του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης".  
Ποιος υπογράφει την απόφαση; Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ".


Ποιος είναι ο κ. Βερναρδάκης; Ένας από τα πολιτικά πρόσωπα που κατά την εφημερίδα αποτέλεσαν "θύματα του κυκλώματος". Μάλιστα ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους φέρονται ότι κατά την περίοδο που πριν γίνει υπουργός ήταν γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης είχαν πλαστογραφήσει την υπογραφή του σε βεβαιώσεις υπερωριακής εργασίας που πληρώθηκε από το Τμήμα Εκκαθάρισης Αποδοχών του υπουργείου Εσωτερικών!

Στο κεφάλαιο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ το πόρισμα αναφέρει μάλιστα επί λέξει:
"Η έκθεση να διαβιβαστεί στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (δηλαδή τον Βερναρδάκη) προκειμένου ως αρμόδιος πειθαρχικός προϊστάμενος να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους κάτωθι υπαλλήλους...."

Και στο τέλος γράφουν οι "διενεργήσασες τον έλεγχο" Μαρία Βλάχου και Μαρία Νοταρά- Μπαφίτη: "Η παρούσα να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών κατ' άρθρο 5 του ν. 3074/2002 για την ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτήν". 

Τι έκανε λοιπόν κ. Βερναρδάκης; 

  • Κίνησε την πειθαρχική διαδικασία; 
  • Αυτό που σίγουρα έκανε ήταν λίγες ημέρες αργότερα να υπογράψει την απόσπαση του εμπλεκόμενου στελέχους  του υπουργείου Εσωτερικών στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 
  • Γιατί το έκανε ο προσεκτικός Χριστόφορος; 
  • Δεν πρόσεξε πού έβαλε την υπογραφή του; 
  • Τον παρέσυραν οι γραφειοκράτες; 
  • Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο ρουσφέτι που του ζήτησε ο αγαπητός του -από την περίοδο Καραμανλή- Προκόπης Παυλόπουλος;
Πάσα απάντηση δεκτή...

Άλλα σχόλια πάντως, προς το παρόν δεν χρειάζονται:
Η κυβέρνηση εμφανίζεται μέσω δύο φιλικών της δημοσιευμάτων ως θύμα κυκλώματος και μαφίας μέσα στο υπουργείο  Εσωτερικών. Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ένας από τους εμπλεκόμενους αποσπάται στην Προεδρία της Δημοκρατίας με υπογραφή του υπουργού που και θύμα εμφανίζεται και την ευθύνη του πειθαρχικού ελέγχου έχει!!!

Παρακαλώ;

9 σχόλια

  1. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

    Ο ....ΠΡΩΤΑΡΗΣ....?

    Προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω στενού συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών
    Αθήνα
    Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Πρoκόπη Παυλόπουλου, Θανάσης Χούπης, αναλάμβανε διαδικασίες για προσλήψεις στο Δημόσιο.
    Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, ο Θανάσης Χούπης αναλάμβανε επ αμοιβή και μέσω εταιρείας που είχε συστήσει, να διαμορφώνει τους όρους προκήρυξης, αλλά και την αξιολόγησης αιτήσεων, για προσλήψεις στο Δημόσιο.
    Συγκεκριμένα, στο στενό συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών ανέθεσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να διαμορφώσει τους όρους διαγωνισμού, καθώς και την αξιολόγηση των αιτήσεων για την πρόσληψη περίπου 600 ατόμων, έναντι αμοιβής 23.000 ευρώ.
    Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν γνώριζε την «παράλληλη» δραστηριότητα του συνεργάτη του και για τον λόγο αυτό αποδέχθηκε την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου.
    Μιλώντας στα Νέα, ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι είχε συνεργάτη του τον κ. Χούπη από το 1996, αλλά, όπως είπε, «ποτέ δεν του είχε δημιουργήσει την παραμικρή υπόνοια για άλλες πλην των καθηκόντων του δραστηριότητες».
    O ίδιος ο κ. Χούπης δήλωσε ότι «όσα έκανε τα έκανε για να συμπληρώνει το εισόδημά του, και
    -------------------------------------------------------------------------------------
    τίποτε περισσότερο», επιχειρώντας να διασκεδάσει τις πολιτικές προεκτάσεις του θέματος.
    -----------------------------------------------------------------------
    Με ανακοίνωση του, την Πέμπτη, ο κ. Χούπης διαψεύδει ότι μετέχει σε εταιρεία που που
    -----------------------------------------------------------------------------------
    ασχολείται με προσλήψεις ή αξιολόγηση προσωπικού, τονίζοντας ότι παραιτήθηκε ώστε να μη

    συνεχιστούν «οι άδικες επιθέσεις σε βάρος ενός υπουργού που βρίσκεται στο στόχαστρο της

    διαπλοκής».

    ΣΧΟΛΙΟ: ''ΕΨΑΞΕ κανείς για την ..ανύπαρκτη εταιρεία?
    ===================================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ: «Τεράστιο θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης»
    ==============================================
    Το ΠΑΣOΚ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η υπόθεση συνιστά «τεράστιο θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης» και προαναγγέλλει για την Πέμπτη στη Βουλή τη χρησιμοποίηση όλων των διαδικασιών που προβλέπει ο κανονισμός για να υποχρεώσει την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει όλο των κατάλογο των εταιρειών «διαχείρισης προσωπικού» στις οποίες ανατέθηκε η πρόσληψη «γαλάζιων» υπαλλήλων.
    Ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να αναλάβει τις ευθύνες του και έκανε λόγο για διαδικασίες προσλήψεων «γαλάζιων παιδιών».
    Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είναι προφανές ότι, οι σημερινές αποκαλύψεις για ανάθεση επιλογής προσλήψεων προσωπικού στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον από πολλά χρόνια στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκόπη Παυλόπουλου, συνιστά τεράστιο θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης για την κυβέρνηση».
    » Δεν είναι μόνον ότι παρακάμπτεται το αδιάβλητο στη διαδικασία των προσλήψεων αλλά και το γεγονός ότι ανατέθηκε με διαβλητές διαδικασίες, η επιλογή προσλήψεων να γίνει από δική μας εταιρία, για τα δικά μας παιδιά. Είναι φανερό ότι η λογική των δικών μας παιδιών είναι μια υπόθεση που δεν αφορά μόνον τον κ. Νάκο αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης και δυστυχώς τον κατ εξοχήν υπεύθυνο για τις προσλήψεις υπουργό κ. Προκόπη Παυλόπουλο».
    »Λυπηρό είναι και το γεγονός ότι η ευαισθησία του κ. Παυλόπουλου εξαντλήθηκε στην αποδοχή παραίτησης του εκλεκτού του κ. Χούπη ενώ θα έπρεπε ο ίδιος να αναλάβει τις κυβερνητικές του και προσωπικές του ευθύνες», τονίζει ο κ. Παπαϊωάννου.
    Θέμα παραίτησης του κ. Παυλόπουλου κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε την είδηση. «Δεν υφίσταται θέμα παραίτησης του κ. Παυλόπουλου» δήλωσε αρμόδια πηγή.
    Επερώτηση για «κομματικοποίηση του κράτους»
    ===================================
    Για δραματική κατάσταση στη Δημόσια Διοίκηση κάνουν λόγο 19 βουλευτές του ΠΑΣOΚ, οι οποίοι σε επερώτηση που κατέθεσαν την τετάρτη στη Βουλή κάνουν λόγο για «αναξιοκρατία, επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς, για διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης, απομάκρυνση 25.000 στελεχών, αντικατάσταση όλων των γενικών διευθυντών και για βόλεμα των γαλάζιων παιδιών».
    Oι βουλευτές του ΠΑΣOΚ καταγγέλλουν «την ουσιαστική κατάργηση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ για μεγάλο αριθμό προσλήψεων στο Δημόσιο αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τη δημιουργία μιας νέας γενιάς συμβασιούχων και τους παράνομους διορισμούς στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί χωρίς διαδικασίες πάνω από 160.000».
    Την επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Μ.Παπαϊωάννου, Θ.Πάγκαλος, Αλ.Ακριβάκης, Χρ.Αράπογλου, Δ.Βαρβαρίγος, Ι.Βλατής, Χ.Καστανίδης, Σ.Κοσμίδης, Αγ.Μανωλάκης, Γ.Ντόλιος, Εμ.Όθωνας, Λ.Παπαδήμας, Α.Παπαδόπουλος, Η.Παπαηλίας, Ι.Παρασκευάς, Δ.Ρέππας, Κ.Ρόβλιας, Ν.Σαλαγιάννης, Κ.Σκανδαλίδης.

    ΣΥΝ περί «σεμνότητας και ταπεινότητας»
    ======================================
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε: «Το γεγονός αυτό είναι λυπηρό για μια νέα κυβέρνηση, που μάλιστα κάνει εκστρατεία υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς. Δεν θεωρούμε ότι τέτοια γεγονότα συνάδουν με τις εξαγγελίες του κ. πρωθυπουργού περί σεμνότητας και ταπεινότητας.
    Ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε ότι «τέτοια γεγονότα είναι αποτελέσματα που προκύπτουν από τους προφανείς κινδύνους που εγκυμονεί η πλήρης σύγχυση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» και πρόσθεσε: «Αυτό είναι τελικά το θερμοκήπιο για τα νέα φαινόμενα διαπλοκής και η κυβέρνηση πρέπει να προβληματιστεί, όπως προβληματίζεται και ο λαός μας».
    ΝΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπλεγμένος και ο…. Χούπης στο σκάνδαλο της Noisis
    ================================================
    Αποκάλυψη: Ετσι έδιναν τα κορυφαία υπουργεία τις δουλειές στην εταιρεία της "οικογένειας Σημαιοφορίδη"...
    Θυμάστε τον Θανάση Χούπη, τον κολλητό του Προκόπη Παυλόπουλου που αποκαλύφθηκε ότι ενώ ήταν σύμβουλός του έστηνε μέσω ιδιωτικής εταιρείας προσλήψεις υπαλλήλων στο δημόσιο;
    Αυτός ο τύπος έχει σχέσεις και με την εταιρεία συμβούλων Noisis του Γ. Νικητίδη, γαμπρού του K. Σημαιοφορίδη, ο γιος του οποίου Αγάπιος έκανε την κομπίνα με το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ. Είναι κι αυτή μια εταιρεία της "οικογένειας Σημαιοφορίδη".
    Η Noisis από τότε που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ έχει "σαρώσει" κρατικές δουλειές μελετών, προγραμμάτων κλπ. Και από το υπουργείο Απασχόλησης...

    Εβαζαν άλλους μπροστά, όταν η Noisis ήταν ακόμη "μικρή"...
    =======================================================
    Ο Χούπης, που δεν σταμάτησε να έχει ανεπίσημα σχέσεις με τον Παυλόπουλο,
    ------------------------------------------------------------------------
    βοήθησε πολύ την εταιρεία να γιγαντωθεί. Κι επειδή στην αρχή ήταν μικρή εταιρεία, έμπαιναν ως "βιτρίνα" μεγάλα συμβουλευτικά σχήματα και σοβαρές εταιρείες ή και άλλες μικρές (όπως Αιχμή, Γκαγκάνας).
    Κυρίως προωθούνταν οι χρηματοδοτήσεις έργων στους δήμους που είχαν κλείσει ειδική συμφωνία με τη Noisis (όπως ο Δήμος Ευόσμου, Καστοριάς «ΒΕΠΕ» και Σερρών στη Βόρεια Ελλάδα, Ασπροπύργου στην Αττική κ.ά.) και είχαν να κάνουν με μεταβίβαση δημόσιων εκτάσεων σε ΟΤΑ, έκδοση κανονιστικών αποφάσεων για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, διασφάλιση χρηματοδότησης κλπ.
    οοοοοο
    Ολα τα καλά παιδιά...
    ===================
    Εμπλεκόμενα στο κόλπο είναι όλα τα μεγάλα υπουργεία: Εσωτερικών (Παυλόπουλος), Αγροτικής Ανάπτυξης (από εκει που πέρασε ο Τσιτουρίδης και μετά ο Μπασιάκος), Οικονομίας (Αλογοσκούφης-Δούκας-Φώλιας).

    Στην αρχή, μέσω δημόσιων οργανισμών...
    =================================
    Στην αρχή το κόλπο γινόταν ως εξής: Η ανάθεση σε πρώτη φάση γινόταν απευθείας σε έναν εποπτευόμενο από το υπουργείο Εσωτερικών οργανισμό. Κατά κανόνα στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Στη συνεχεία ο οργανισμός αυτός ανέθετε το έργο στην ιδιωτική επιχείρηση, τη Noisis ή σε μια από τις άλλες. Ετσι χάνονταν τα "ίχνη" για όποιον δεν έψαχνε παρακάτω...

    Και μετά, ξεσάλωσαν...
    ===================
    Μετά από λίγο καιρό, με την αλαζονεία και την σιγουριά, ξεσάλωσαν. Και οι αναθέσεις άρχισαν να γίνονται κατευθείαν στην εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Σημαιοφορίδη...

    http://www.press-gr.com/2007/03/noisis.html
    ================================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν σας αρκούσαν οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη, ούτε οι πρόσφατες της Κωνσταντοπούλου...

    Φυσικά και δεν πρόκειται να αρκεστείτε στις αποκαλύψεις Σόιμπλε....

    Γιατί όταν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί σας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Ο μυθομανής Έλληνας έχει τον πρωθυπουργό που του αξίζει....

    Χριστιανική καρτερικότητα, βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ευρωπαϊκή φινέτσα, όλα τα ψέματα του κόσμου στριμωγμένα σε ένα λαό που συνεχίζει να τρέφεται από τις σάρκες των αυταπατών του παρότι πεθαίνει....

    Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Σόιμπλε πριν τις εκλογές του Γενάρη... Εκεί ο Τσίπρας του δήλωσε χωρίς να του ζητηθεί την εθελοδουλεία του στο Ευρώ. Ο Σόιμπλε στα λέει αυτά, όχι η Τρέμη....

    Ο Σόιμπλε το μόνο που έκανε είναι να εξηγήσει στον λαοπλάνο Τσίπρα πως οι λαϊκισμοί του θα γυρνούσαν μπούμερανγκ, πως δεν μπορεί να πατάει με ένα πόδι σε δύο βάρκες.... Δεν ήταν εκβιασμός.... Είναι σαν να λες σε ένα κακομαθημένο μπάσταρδο πως δεν μπορεί να φάει και γαριδάκια και πάστα.... Πως θα του κάνει κακό...

    ΈΤΣΙ τα μήντια ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ Ο ΣΚΑΙ!!!!! κατασκεύασαν τον κακό δόκτωρα Σόιμπλε. Κατασκεύασαν και το κόμμα της δραχμής. Η ευρωδουλεία τους τους το υπέδειξε. Όχι ο Σόιμπλε.

    Το μόνο που έκανε ο Σόιμπλε είναι να πει σους Έλληνες πως αν αποφάσιζαν να βγουν από το Ευρώ, ο ίδιος θα τους στήριζε. Δεν υπάρχει πιο παρεξηγημένος πολιτικός στην Ελλάδα από τον Σόιμπλε...

    Κι αυτό γιατί είναι ρεαλιστής. Αλλά αυτό το κείμενο δε γράφεται για να εξυμνήσει το Σόιμπλε. Γράφετε για να καταδείξει περίτρανα το πόσο μαλάκες πολιτικούς έχουμε, αθεράπευτα ανεύθυνους και τυχοδιώκτες όπως εκείνο το αριστερό παιδί που έπεσε ηρωικά από έναν έρπη και που για να σώσει το κράτος του κατέστρεψε τη χώρα του... Υπήρχαν εναλλακτικές. Το ελληνικό σύστημα εξουσίας της κατέστρεψε όλες. Όλες.

    Το θέμα δεν ήταν αν ο Σόιμπλε γούσταρε τους Έλληνες.... Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν δίνουν δεκάρα για τους Έλληνες συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση... Και πως οι Έλληνες έλκονται από την αδιαφορία απέναντί τους.... Μα οι μνημονιακοί δεν εκθείαζαν τον Σόιμπλε; Ισχύει. Μέχρι την άνοδο του Σύριζα στην εξουσία....

    Μετά, έχοντας ξεμείνει από εχθρούς, κατασκεύασαν τον κακό κο Σόιμπλε και το κόμμα της δραχμής του. Φυσικά, αν ποτέ υπήρχε κόμμα της δραχμής θα το είχατε δει. Δεν υπάρχει. Γιατί η δραχμή θέλει αρχίδια που τα παράσιτα του ελληνικού βίου δεν έχουν....

    Θέλει αυτοπροσδιορισμό και αξίες, πράγματα ασύμβατα με τον παρασιτισμό... Το κόμμα της δραχμής ήταν τόσο ισχυρό όσο επικίνδυνη ήταν η γρίπη των γουρουνιών. Συνεχίζουμε λοιπόν να είμαστε θύματα μιας πολύτροπης προπαγάνδας κι αναπαράγωντας την γινόμαστε και θύτες...

    Ο μόνος που στάθηκε απέναντι στον Σόιμπλε καθώς οι περισσότεροι υπουργοί της ΕΕ βλέπουν τον Σόιμπλε σαν ζωντανό σύμβολο της γερμανικής εξουσίας, ήταν ο Βαρουφάκης. Μα ήταν ολίγιστος.

    Γιατί και το όραμα του κου Βαρουφάκη είναι μια ομόσπονδη Ευρώπη... Και έτσι με το σχέδιο Ψ του Βαρουφάκη, το να κρατηθούν κάποια 17 δις ως εκβιασμός στην Ευρώπη ήταν εντελώς ασύμμετρο σε σχέση με τα συνολικά οικονομικά μεγέθη....

    Μία σημαντική επιλογή είχε απομείνει ένα χρόνο μετά το PSI: στάση πληρωμών και διαπραγμάτευση με το όπλο της δραχμής στο τραπέζι, γιατί όλα τα υπόλοιπα όπλα μας τα είχαν παραδώσει οι εφιάλτες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου...

    Αντί λοιπόν να αναρωτιόμαστε ποιοι μας πήραν αυτό το όπλο, αντί να αναρωτιόμαστε σε τι αντιστοιχούν οι κινήσεις Στουρνάρα και πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων όταν αυτοί συνωμοτούσαν κατά ενδεχομένων εναλλακτικών κινήσεων, καθόμαστε και ακούμε την αυθάδη προπαγάνδα περί πραξικοπήματος Βαρουφάκη και το μύθο της επίθεσης στο Νομισματοκοπείο από τον Ράμπολαφαζάνη.... Τόση γελοιότητα δεν είναι πρέπουσα για ανθρώπινα πλάσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Φυσικά και δεν πρόκειται να αρκεστείτε στις αποκαλύψεις Σόιμπλε...

    Αγόρια, πραξικόπημα υπάρχει διαρκές από το 2009 απέναντι στη δημοκρατία και το σύνταγμα. Κινήσεις κατά του Ευρώ δεν δύναται να νοούνται ως πραξικοπηματικές....Δεν ψηφίσαμε ποτέ ευρώ, το ευρώ δεν αναφέρεται στο σύνταγμα... Κι ας ανδρωθούμε επιτέλους...

    Οι Γερμανικές και Γαλλικές καθώς και άλλες ευρωπαικές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στην αμερικάνικη κρίση του 2008 καθώς το αμερικάνικο τραπεζικό σύστημα πέταξε εκατοντάδες δις σκουπιδιών παραγώγων ενυπόθηκων δανείων σε αυτές....

    Η τότε εξωτερικά οικονομικά εύρωστη ΕΕ, συγκάλυψε τη φούσκα για κάποιο διάστημα. Με το που έσκασε τεχνητά η ελληνική κρίση κι εξαπλώθηκε σε όλο τον νότο, Γαλλογερμανοί κι άλλοι βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία με τα διαρρέοντα κεφάλαια από το νότο να καλύψουν τις τρύπες της απόλυτης τραπεζικής ανευθυνότητας και της πίστης της ΕΕ στην μητερούλα τους τις ΗΠΑ. Αυτός ήταν άλλωστε κι ο λόγος που η περισσότερο εκτεθειμένη τράπεζα του πλανήτη, η Deutsche Bank, παρουσιαζόταν ως πολιτικός ρυθμιστής και έγλειφε τον Παπανδρέου...

    Γιατί χωρίς την κρίση του νότου, το ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε του Παπανδρέου για την Deutsche Bank περιοριζόταν απλά στο όσο και να άλλαζε, θα βούλιαζε...

    Με άλλα λόγια συνμαλάκες μου, πληρώνουμε τα σπασμένα άλλων- μέχρι θανάτου. Κι όχι, δε σου φταίει ο Σόιμπλε. Αυτός κάνει αυτό που πρέπει.... Γερμανός πολιτικός είναι πανάθεμα σε. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.... Φάτε ΤΏΡΑ ευρώ μέχρι να σκάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πίστευαν ότι θα είχαν τελειώσει με τον Γιώργο,
    ================================================
    αφού του φόρτωσαν τις ευθύνες για την χρεοκοπία, για το μνημόνιο, και για ότι άλλο…σκέφτηκαν.
    Όμως πρόλαβε να ψηφίσει νόμους προκειμένου να θέσει τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα, για μια Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε! Και ήταν έτοιμος να βάλλει φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές να συνυπογράψει με την Ελβετία το θέμα της φορολογίας των μαύρων χρημάτων και επί πλέον να ρυθμίσει το θέμα της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.
    Τώρα τα πράγματα αλλάζουν κάθε στιγμή. Ο λαός μας βρίσκεται κάτω απο την ομπρέλα της παραπληροφόρησης και της πρόστυχης συκοφαντίας του Γιώργου Παπανδρέου. Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ο διάτρητος μανδύας του βρόμικου κατεστημένου αποκαλύπτει τους εγκληματίες.
    Ποια θα είναι η αντίδραση του λαού μας σε όλους τους προδότες που του κατέστρεψαν την ζωή του?
    Πως θα αντιδράσει με την απόπειρα συγκάλυψης του Καραμανλή και την ΘΥΣΙΑ αίματος με τα νέα ΣΥΡΙΖΕΛΙΚΑ προγράμματα γενοκτονίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΚΟΠΗΣ, ΕΝΑΣ ΓΙΟΣ ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ...

    Ένας ακόμη οικογενειακός φίλος του Αρχιεπίσκοπου της Χούντας….
    ================================================================
    Η γνωριμία της οικογένειας του με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ανάγεται στα χρόνια της δεκαετίας του 1980, όταν ο Βασίλης Παυλόπουλος, ο πατέρας του Προκόπη και ο Παύλος Τσίπρας, ο πατέρας του Αλέξη, ήταν φίλοι και στήριζαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [Κοτσώνη], τότε προκαθήμενο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη διάρκεια της χούντας της 21ης Απριλίου, που είχε επικεφαλής το Γεώργιο Παπαδόπουλο
    Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη , ο Παύλος Τσίπρας συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη ) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου, συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974), ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.


    Ο Αλέκος Αλαβάνος, μέλος της «χριστιανικώτατης» οικογένειας των Αλαβάνων, επέλεξε σχεδόν πραξικοπηματικά να επιβάλλει τον Τσίπρα στην ηγεσία του Σύριζα;
    Αυτό είναι ..το προσόν του Αλέξη, που αρκεί για να σώσει την Ελλάδα των παιδιών μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ.

    ‘’ΕΛΑΣΤΙΚΑ’’ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!

    Πόση ήταν η πραγματική ανεργία στο τέλος του 2009? Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες άτομα , ζούσαν από τις ΄΄ευεργετικές’’ πολιτικές δολοπλοκίες του Πάκη και του κάθε Πάκη του Καραμανλικού περίγυρου?
    Ποιος ‘’ΤΙΝΑΞΕ’’ στον αέρα το ασφαλιστικό σύστημα?

    «Συγκάλυπταν’’ δήθεν την ανεργία,
    ===============================
    με κατασπατάληση των τελευταίων ελλειμμάτων και αγόραζαν ψήφους με τις ‘’Γαλάζιες συνεντεύξεις’’ ! και μάλιστα χωρίς διαφάνεια για πάρα πολλούς. Πόση καμουφλαρισμένη βρωμιά και αθλιότητα κρύβει αυτή η επάρατη δεξιά?

    Οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, αφού στην ουσία το 2009 χρεοκοπήσαμε. Οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο για να γλυτώσουμε την ΑΝΑΡΧΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που ερχόταν, και αντί να κάνουμε συγκρίσεις με αυτά που γλιτώσαμε, από αυτά που ερχόντουσαν, δόλια πονηρά και κομμουνιστικά, κάνουμε συγκρίσεις με την προ χρεοκοπίας ΨΕΥΤΙΚΗ εικόνα μας. Την εποχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!!

    Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε και βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ‘’κάποιοι’’ της έπιναν το αίμα κ. Σαμαρά. Εσύ σαν μεγάλος οικονομολόγος δεν «είδες» τίποτα , ή θα μας έσωζες σε…18 μήνες; Ξεπούλησες, ιδέες, πατρίδα, φίλους για να σε «κάνουν» πρωθυπουργό;

    Κύριε Σαμαρά ΤΙΠΟΤΑ δεν σε σώνει . Η ιστορία παραμένει στην ίδια σελίδα με τα εφιαλτικά στοιχεία του 1993.
    Τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο 2009, περιγράφεται στην Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Υστέρηση εσόδων 12,8 δισ. ευρώ, υπέρβαση δαπανών 47 δισ. ευρώ, υπέρβαση κρατικού δανεισμού κατά 64 δισ. ευρώ.
    Αυτός είναι και ο λόγος της Καραμανλικής λιποταξίας. Εκλογές και ανευθυνότητα…
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

    865.000 προσλήψεις μέσα σε πέντε χρόνια. Άρα πόσοι ήταν οι πραγματικοί άνεργοι το 2009; Πόσοι έφυγαν από τις παράνομες ‘’γαλάζιες’’ επιλογές Παυλόπουλου;
    Πόσοι ΠΡΕΠΕΙ ακόμη να φύγουν; Πόσο ήταν το ποσοστό ανεργίας το 2004 και πόσο ήταν το 2009, και πόσα ΔΙΣ ΕΥΡΩ χαμένα μας στοίχισε ο Πάκης της αμαρτίας;

    Το κύμα των διορισμών:
    ======================
    Προσλήψεις από 7 Μαρτίου 2004 έως 30 Ιουνίου 2009
    • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
    • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
    • Συμβασιούχοι έργου 161.383
    • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
    • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
    • Θητεία 1.542

    Ένα δεύτερο Δημόσιο
    ================
    δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000. Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές - 57% - έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.
    Έτσι οι Προκοπο-Στυλιανίδηδες ετοίμαζαν το’’στρατό’’ τους !

    ΝΒράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλος αυτός ο χαμός ήταν για να γίνει ΠτΔ ο Παυλόπουλος;;;

    Όλο αυτό το νταβαντούρι που προηγήθηκε πριν τα Χριστούγεννα, ο πολιτικός χαμός, οι συνεχείς αναμετρήσεις στη Βουλή για ΠτΔ, η διάλυση της Βουλής, οι βουλευτικές εκλογές κλπ έγιναν για να γίνει ΠτΔ ο κ. Παυλόπουλος (του Δεκεμβρίου του 2008) και όχι ο κ. Δήμας;;;

    Αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν εκλεγόταν ο ΠτΔ από το λαό; Ποιοι Έλληνες
    άραγε θα ψήφιζαν τον κ. Παυλόπουλο για ΠτΔ, όταν μόνος του δεν κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές γιατί προφανώς δεν θα εκλεγόταν ούτε βουλευτής;;

    Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι ο εμπνευστής του bonus των 50 εδρών και ο εμπνευστής της εκλογής Δημάρχων κ.λ.π. με 42%!!!

    Πρώτο αυτογκόλ του Τσίπρα. Το επόμενο θα είναι το μνημόνιο;;;

    Τελικά ένας απλός διαχειριστής του συστήματος είναι και ο κ. Τσίπρας; Δεν μπόρεσε άραγε να βρει έναν άλλο Έλληνα από τα δέκα εκατομμύρια πέρα από την πολιτική ελίτ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση