GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο Opel Mokka X

Από το 2012 που λανσαρίστηκε, το Opel Mokka ανανεώνεται συνεχώς. Με σωστό μέγεθος (μήκος 4.28 m), σπορ εμφάνιση και υπερυψωμένη θέση κ...


Από το 2012 που λανσαρίστηκε, το Opel Mokka ανανεώνεται συνεχώς. Με σωστό μέγεθος (μήκος 4.28 m), σπορ εμφάνιση και υπερυψωμένη θέση καθισμάτων, το συμπαγές SUV ακολουθεί το πνεύμα της εποχής και ήδη απαριθμεί πάνω από 500.000 παραγγελίες σε όλη την Ευρώπη, όντας ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην κατηγορία του.
Τώρα το νέο Mokka X σκοπεύει να δώσει μία νέα διάσταση σε αυτή τη δημοτικότητα. Θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο προσεχές Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου, 2016) και θα κυκλοφορήσει στην αγορά φέτος το φθινόπωρο με φρέσκια, αναγνωρίσιμη εξωτερική σχεδίαση, νέο εσωτερικό και μία εξαιρετική, νέα γενιά συστημάτων infotainment. Μαζί με την πρόσφατα λανσαρισμένη νέα γενιά ‘αθόρυβων diesel 1.6’, το νέο Mokka X θα επεκτείνει τη γκάμα βενζινοκινητήρων με μία νέα γενιά του 1.4 Direct Injection Turbo που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, Start/Stop και all-wheel drive.
Το Mokka έχει προσελκύσει πολλούς νέους πελάτες στη μάρκα, χάρη σε ένα συνδυασμό SUV αμαξώματος με κομψή σχεδίαση, σπορ περιπετειώδες πνεύμα και γνήσιες off-road ικανότητες. Το νέο Mokka X είναι η πρώτη σειρά μοντέλου που λανσάρει το διακριτικό “X” της κατηγορίας για μελλοντικά SUV και crossover της Opel. Το “X” δηλώνει έναν πιο περιπετειώδη και σκληροτράχηλο χαρακτήρα αντίστοιχο με αυτόν που προβάλλεται μέσα από πιο παραδοσιακά στυλ αμαξώματος.
Το εξωτερικό του Mokka X δείχνει τολμηρό. Η εμφάνιση του εμπρός τμήματος είναι εναρμονισμένη με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel με στοιχεία όπως οριζόντια εμπρός μάσκα σε σχήμα φτερού και δυναμική σχεδίαση φώτων ημέρας LED σε σχήμα «διπλού φτερού». Η πρόσοψη είναι διαμορφωμένη με μεγαλύτερη ακρίβεια με κομψές ανάγλυφες επιφάνειες και λιγότερα πλαστικά ένθετα, κάτι που χαρίζει στο Mokka X μεγαλύτερο εύρος, στιβαρότητα και αρρενωπότητα. Αυτό συνεχίζεται στο πίσω τμήμα με ένα ακόμα στοιχείο διπλού φτερού στα πίσω φώτα (προαιρετικά διατίθενται με τεχνολογία LED). Στο προφίλ του αμαξώματος διακρίνονται τα ανάγλυφα, κομψά χαρακτηριστικά του και οι σπορ λεπτομέρειες με τις γραμμές χαμηλά, που αναδεικνύονται από την κλασική «λεπίδα της Opel». Νέες ζωηρές αποχρώσεις όπως οι «Amber Orange» και «Absolute Red» αυξάνουν τη γοητεία του Mokka X.
Η καμπίνα του Mokka X είναι πλήρως ανανεωμένη, με το εμπνευσμένο από το νέο Astra ταμπλό να υιοθετεί οριζόντια διάταξη στοιχείων με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, αισθητική καθαρότητα και κατασκευαστική ακρίβεια και αρτιότητα. Η κεντρική κονσόλα είναι πλήρως ανασχεδιασμένη γύρω από τις οθόνες αφής 7 και 8 ιντσών των συστημάτων infotainment νέας γενιάς. Είναι εντυπωσιακή, με φινέτσα, σχεδιαστική λιτότητα και λιγότερους διακόπτες αφού πολλές από τις λειτουργίες ελέγχονται τώρα από «capacitive» οθόνες αφής.
Μετά το λανσάρισμα της νέας γενιάς των αθόρυβων diesel 1.6 με ισχύ 81 kW/110 hp και 100 kW/136 hp, η γκάμα κινητήρων των Opel SUV επεκτείνεται και από πλευράς βενζινοκινητήρων. Η νέα γενιά του 1.4 Direct Injection Turbo (112 kW/152 hp) που πρόσφατα έκανε ντεμπούτο στο νέο Astra θα διατίθεται σε συνδυασμό με εξάρι αυτόματο κιβώτιο, Start/Stop και προσαρμοζόμενο σύστημα AWD (εκπομπές CO2 και κατανάλωση μικτού κύκλου σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία: 154 g/km, 6,6 l/100 km). Η τεχνολογία τετρακίνησης με ηλεκτρομαγνητικό, πολύδισκο συμπλέκτη είναι ευφυής και αποδοτική.
Όταν το οδόστρωμα είναι στεγνό, η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς (εκτός εάν έχει επιλεγεί τετρακίνηση) που σημαίνει ότι η κατανάλωση παραμένει χαμηλή. Ανάλογα με τις οδικές συνθήκες, η κατανομή ροπής μεταβάλλεται συνεχώς από 100% FWD σε στεγνό οδόστρωμα προς όφελος της κατανάλωσης μέχρι μάξιμουμ 50% στον εμπρός και πίσω άξονα, για παράδειγμα σε πολύ βρεγμένους δρόμους.
Επιπλέον του συστήματος AWD, οι μηχανικοί τοποθέτησαν τους προβολείς Adaptive Forward Lighting LED. Το νέο σύστημα AFL LED προσαρμόζει τα σχέδια φωτισμού των προβολέων σύμφωνα με την εκάστοτε οδηγική κατάσταση ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση φωτισμού χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς. Περιλαμβάνει εννέα διαφορετικές λειτουργίες/σχέδια φωτισμού όπως φωτισμό πόλης, φωτισμό επαρχιακού δρόμου, tourist mode, φωτισμό διασταυρώσεων και στροφών, φωτισμό όπισθεν /ελιγμών και stop mode light (eco). Αυτό το σύστημα LED αντικαθιστά το προηγούμενο BiXenon AFL. Η τεχνολογία LED προσφέρει μία ποιότητα φωτισμού που επιτρέπει να βλέπουμε τα «αληθινά» χρώματα των πραγμάτων, αυξάνοντας την οπτική άνεση. Επιπλέον, καθώς δεν υπάρχουν κινούμενα εξαρτήματα στη μονάδα των φώτων, το σύστημα αντιδρά ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ είναι εξαιρετικά αξιόπιστο στο πέρασμα του χρόνου.
Η νέα γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, έχοντας υψηλότερη ανάλυση και αυξημένη ισχύ επεξεργασίας εικόνας αναβαθμίζει όλες τις λειτουργίες που υποστηρίζει, όπως η υποστήριξη μεγάλης σκάλας φώτων (High Beam Assist) του συστήματος φωτισμού LED AFL. Λόγω της βελτιωμένης κάμερας και του προαιρετικού συστήματος πλοήγησης, το Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Assistant) του Mokka X έχει βελτιωμένη ικανότητα ανίχνευσης. Η λειτουργία Ένδειξης Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος [Following Distance Indication (FDI)] χρησιμοποιεί εμπρός κάμερα για την ανίχνευση προπορευόμενων οχημάτων, και το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) αναβαθμίζεται τώρα με ανακλαστικές προειδοποιητικές λυχνίες LED (Alert Display). Όταν η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα μειώνεται πολύ γρήγορα, κόκκινες λυχνίες LED ανακλώνται στο παρμπρίζ. Επιπλέον, μία ηχητική προειδοποίηση παροτρύνει τον οδηγό να φρενάρει. Το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning) ενεργοποιείται αυτόματα με ταχύτητες πάνω από 60 km/h και προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που άθελά του βγει από τη λωρίδα με μία ενδεικτική λυχνία στο ταμπλό και μία ηχητική προειδοποίηση.
Όπως το νέο Astra, το Mokka X θα διατίθεται με όλες τις υπηρεσίες Opel OnStar από το λανσάρισμά του. Στην Ελλάδα η υπηρεσία Opel OnStar θα είναι διαθέσιμη από το ερχόμενο φθινόπωρο. Επιπλέον, δύο εκδόσεις της νέας γενιάς του συστήματος infotainment IntelliLink θα γιορτάσουν το ντεμπούτο τους στο Mokka X. Το IntelliLink θα φέρει τον κόσμο των smartphones στο αυτοκίνητο μέσω συστημάτων σύνδεσης κινητών τηλεφώνων Apple CarPlay και Android Auto.
Το νέο Mokka X μπορεί να θεωρηθεί και το πιο άνετο. Όπως στα περισσότερα μοντέλα Opel, το AGR (Καμπάνια για Πιο Υγιή Πλάτη, που υποστηρίζεται από μία ανεξάρτητη ομάδα ειδικών για την υγεία της πλάτης) δοκίμασε και πιστοποίησε τα εργονομικά καθίσματα, που είναι μοναδικά στην κατηγορία και κάνουν τις μεγάλες διαδρομές εξ ίσου απολαυστικές και σε ανώμαλα εδάφη. Το Mokka X διαθέτει Keyless Open & Start. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να πατήσει το μπουτόν στο κλειδί του οχήματος για να ανοίξει ή να κλειδώσει το αυτοκίνητο του. Απλά έχει το κλειδί στην τσέπη ή στην τσάντα του και πιέζει το μικρό μπουτόν στη λαβή οποιασδήποτε πόρτας για να επιτρέψει / αποτρέψει την πρόσβαση στο χώρο επιβατών και αποσκευών. Η διεπαφή εκκίνησης / ανάφλεξης είναι επίσης χωρίς κλειδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση