GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμός στο Twitter από τη δήλωση Τραμπ ότι αγαπά τους αμόρφωτους

Η διακήρυξη του Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του μετά τις προκριματικές εκλογές της Νεβάδα ότι αγαπά τους ανθρώπους "χαμηλής μόρφω...


Η διακήρυξη του Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του μετά τις προκριματικές εκλογές της Νεβάδα ότι αγαπά τους ανθρώπους "χαμηλής μόρφωσης" πυροδότησε μια μάχη στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ εκείνων που έμειναν αποσβολωμένοι από τη δήλωσή του και εκείνων που υποστηρίζουν ότι τα λόγια του παρεξηγήθηκαν.

Μετά τη σαρωτική νίκη του στις προκριματικές για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα απαρίθμησε τις ομάδες εκείνες των ψηφοφόρων που τον οδήγησαν στον θρίαμβο: "Κερδίσαμε με τους νέους. Κερδίσαμε με τους ηλικιωμένους. Κερδίσαμε με τους ανθρώπους υψηλής μόρφωσης. Κερδίσαμε με τους ανθρώπους χαμηλής μορφωσης. Αγαπώ τους ανθρώπους χαμηλής μόρφωσης".

Αυτή η τελευταία φράση του έβαλε φωτιά στο διαδίκτυο. Στο Twitter οι χρήστες την αναπαρήγαγαν περίπου 15 φορές ανά λεπτό, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων των κοινωνικών δικτύων Zoomph.

"Εγώ, με τα σύγχρονα δεδομένα, είμαι αμόρφωτος και πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απειλή για την Αμερική", έγραψε ο χρήστης Άαρον Καμπ. Μια άλλη, η Κατ, σχολίασε: "Είναι προσβλητικό. Για το GOP (σ.σ. παρατσούκλι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος) και για εμάς τους Αμερικανούς. Ο κόσμος γελάει και πάλι μαζί μας".

Ωστόσο, άλλοι επισήμαναν ότι η δήλωση του Τραμπ προβάλλεται εκτός του συγκειμένου της, δεδομένου ότι έκανε λόγο και για τους ανθρώπους "υψηλής μόρφωσης". "Για να είμαστε δίκαιοι με τον Τραμπ, είπε ότι αγαπά τους μορφωμένους και τους αμόρφωτους. Μην βλέπετε (τη δήλωση) εκτός του πλαισίου αναφοράς της", ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ένας χρήστης που υπέγραψε "Σούπερ Μπόουλ Τσαμπς" (@Josh_D_Manning).

Ο Νταν Σλοτ (@DanSlott) ωστόσο δεν πείστηκε. "Κερδίσαμε την ψήφο των αμόρφωτων. Αγαπώ τους αμόρφωτους -Τραμπ. Δεν είναι πλάκα. Δεν είναι παρωδία. Δεν είναι εκτός πλαισίου αναφοράς. Ο Τραμπ το είπε ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ", απάντησε στο δικό του μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση