GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Unesco: Ειδική task forse θα προστατεύει τα παγκόσμια μνημεία

Η Ιταλία και η Unesco ανακοίνωσαν τη συγκρότηση μιας "δύναμης κρούσης", αποτελούμενης από 60 ειδικούς και Ιταλούς καραμπινιέρ...


Η Ιταλία και η Unesco ανακοίνωσαν τη συγκρότηση μιας "δύναμης κρούσης", αποτελούμενης από 60 ειδικούς και Ιταλούς καραμπινιέρους, η οποία θα αναλάβει την υπεράσπιση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και "είναι ήδη έτοιμη" να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις της.
Αυτή η "δύναμη κρούσης" –οι "κυανόκρανοι του πολιτισμού", όπως τους αποκαλούν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης– θα έχει ως αποστολή να πηγαίνει, εφόσον είναι δυνατόν, σε εμπόλεμες ζώνες, σε περιοχές που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από σεισμούς ή άλλες φυσικές καταστροφές για να περισώζει την πολιτιστική κληρονομιά.
Καραμπινιέροι, πανεπιστημιακοί και ειδικοί "θα εξετάζουν τους κινδύνους και θα εκτιμούν τις ζημιές στην πολιτιστική κληρονομιά" αλλά επιπλέον "θα παρέχουν τη βοήθειά τους για τη μεταφορά αντικειμένων σε προστατευμένους, ασφαλείς χώρους", διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.
Ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι είπε ότι η ομάδα, που αποτελείται από 30 αστυνομικούς και 30 πολίτες, "είναι ήδη επιχειρησιακά έτοιμη και μπορεί να αναχωρήσει αμέσως για όπου αποφασίσει η Unesco να την στείλει".
Οι Ιταλοί καραμπινιέροι της υπηρεσίας προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι γνωστοί παγκοσμίως για την εμπειρία τους και τις μεγάλες επιτυχίες τους στον εντοπισμό κλεμμένων έργων τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση