GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Welt: Η ΕΕ «βλέπει» τα νέα σύνορά της στα Σκόπια

«Η Ευρώπη αναζητά τα νέα σύνορά της στη FYROM», αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt στο οποίο γίνεται λόγος για de facto μετακίνη...

«Η Ευρώπη αναζητά τα νέα σύνορά της στη FYROM», αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt στο οποίο γίνεται λόγος για de facto μετακίνηση των συνόρων της ΕΕ βορειότερα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ε ότι η εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων της Ε.Ε έχει κλονιστεί αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξασφαλίσει τα σύνορά της με την Τουρκία και, κατ' επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται εναγωνίως να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στην εξασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, τα οποία στην πραγματικότητα γίνονται τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν στείλει περίπου 60 αστυνομικούς στα Σκόπια ώστε να φυλάσσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, ενώ η Κομισιόν εμφανίζεται πρόθυμη να διαθέσει άμεσα 10 εκατομμύρια ευρώ για τα έξοδα αποστολής αστυνομικών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα φυλάσσουν τα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.

Ενδεικτική, πάντως, των προθέσεων των Ευρωπαίων, είναι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο, ο οποίος τόνισε: «Είναι φανερό ότι τα νότια σύνορα της ζώνης Σένγκεν δεν προστατεύονται. Αν η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ή δεν μπορεί να προστατεύσει τη ζώνη Σένγκεν και δεν δέχεται βοήθεια από την ΕΕ, τότε χρειαζόμαστε μια άλλη γραμμή άμυνας, η οποία είναι στα Σκόπια και τη Βουλγαρία». 

1 σχόλιο

  1. Εγώ θα πω σε όλους τους κατοίκους της Κω τι πρέπει να κάνουν...

    Κανονικά, δεν θα έπρεπε να σας βοηθήσω γιατί η Κως έχει βγάλει τον Νότη Σφακιανάκη αλλά Κως στα αραβικά σημαίνει «μoυνί», οπότε θα σας πω γιατί το μoυνί είναι ωραίο....

    Εσείς θα πείτε πως δεν θέλετε το hot spot για ανθρωπιστικούς λόγους
    θα πείτε πως δεν θέλετε την δημιουργία hot spot στο νησί σας γιατί πρέπει να πέσει ο φράχτης του Έβρου και οι πρόσφυγες να μην πνίγονται...

    Να είστε έξυπνοι... Αντί να σας βγάλουν ρατσιστές που δεν θέλετε το hot spot για τους πρόσφυγες, να σας βγάλουν ανθρωπιστές...

    Είναι καλύτερα τα ξένα ΜΜΕ να πουν «οι κάτοικοι της Κω αντιδρούν στην δημιουργία hot spot για τους πρόσφυγες επειδή θέλουν να τους σώσουν από τον πνιγμό παρά να πουν ,οι κάτοικοι της Κω αντιδρούν στην δημιουργία hot spot για τους πρόσφυγες επειδή είναι ρατσιστές και νοιάζονται μόνο για την κονόμα....Φανταστείτε να βγει η νορβηγική επιτροπή και να πει «Απονέμουμε το Νόμπελ Ειρήνης σε όλους τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου εκτός από τους κατοίκους της Κω».

    Αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στο νησί σας. Άνθρωπος δεν θα πατήσει...

    Γιατί και οι τουρίστες είναι υποκριτές... Ούτε αυτοί θέλουν τους πρόσφυγες στις πατρίδες τους αλλά το παίζουν ανθρωπιστές.... Πιστεύετε πως οι πρόσφυγες θα μένουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μόνο 72 ώρες;...Μόνο και μόνο που βαφτίζουν το στρατόπεδο συγκέντρωσης «Hot Spot», δείχνει πόσο μεγάλα λαμόγια είναι. Σιγά μην είναι και lounge bar.


    Οπότε, αγαπητοί κάτοικοι της Κω, ενωθείτε και βροντοφωνάξτε σε όλο τον πλανήτη «Δεν θέλουμε το hot spot γιατί θέλουμε να πέσει ο φράχτης του Έβρου για να περνάνε οι πρόσφυγες ασφαλείς στην Ελλάδα και να μην πνίγονται».

    Άλλωστε, ούτε οι πρόσφυγες θέλουν να μείνουν στην Κω. Στην Ευρώπη θέλουν να πάνε.

    Πείτε λοιπόν πως δεν δέχεστε να είναι οι πρόσφυγες φυλακισμένοι σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σαν εγκληματίες.

    Ακόμα καλύτερα, πείτε «Εμείς οι Έλληνες κάτοικοι της Κω, οι απόγονοι του Ιπποκράτη, δεν θα κάνουμε στους πρόσφυγες αυτό που έκαναν οι Γερμανοί στους Εβραίους».

    Και Ιπποκράτης, και Εβραίοι, και Γερμανοί, και πρόσφυγες στην ίδια πρόταση, θα τους ψαρώσετε όλους.

    Αγαπητοί κάτοικοι της Κω, αυτό πρέπει να κάνετε.

    Εγώ, πάντως, σας το είπα. Και ελπίζω να μην σκοτωθείτε τώρα μεταξύ σας.

    Την αγάπη μου.

    (Μα εσύ με καις, όλα τα καις
    με υποκρισίες, απιστίες και ψευτιές.
    Μα εσύ με καις και με πετάς
    και σαν τη στάχτη του τσιγάρου με σκορπάς.)

    pitsirikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση