GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοπλοι βίασαν ομαδικά 10χρονο κοριτσάκι και τη μαμά του

Ένα απίστευτα άγριο περιστατικό βιασμού σημειώθηκε στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ομάδα ενόπλων εισέβαλαν σε σπίτι και βίασαν ομαδικ...


Ένα απίστευτα άγριο περιστατικό βιασμού σημειώθηκε στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ομάδα ενόπλων εισέβαλαν σε σπίτι και βίασαν ομαδικά ένα 10χρονο κοριτσάκι και τη μαμά του.
Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι και απείλησαν να σκοτώσουν τη γιαγιά της μικρής αν εκείνο δεν γδυνόταν. Το κοριτσάκι άρχισε να κλαίει και να φωνάζει. Οι ένοπλοι σκότωσαν τη γιαγιά και βίασαν άγρια το κοριτσάκι και τη μητέρα του.
Οι βιασμοί είναι μάστιγα στη χώρα που δυναστεύουν οι ένοπλες ομάδες Ισλαμιστών και άλλων ανταρτών. Οι αντάρτες ανέτρεψαν τον πρώην ηγέτη της χώρας Φρανσουά Μποζίζ το 2013 και έκτοτε επικρατεί το χάος με τις ομάδες να μάχονται μεταξύ τους για συμφέρονται και κυριαρχία.
Ένας στους πέντε κατοίκους της χώρας έχει εγκαταλείψει το σπίτι του λόγω της βίας των συγκρούσεων.
Τα σεξουαλικά εγκλήματα είναι σχεδόν καθημερινότητα.
Όπως αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) που δουλεύουν στη χώρα, περισσότερα από 1.000 θύματα βιασμών έχουν προσφύγει σε αυτούς ζητώντας βοήθεια. Το 20% αυτών είναι κάτω των 18 ετών. Όμως μόλις 1 στα 6 θύματα προσφεύγει σε βοήθεια καταγγέλοντας το έγκλημα, καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος για το κοινωνικό στίγμα και την κατακραυγή.
Μάλιστα, ελάχιστα θύματα καταγγέλλουν το βιασμό μέσα σε 72 ώρες κάτι που όπως αναφέρουν οι MSF περιορίζει πάρα πολύ την ίαση και την προστασία που μπορούν να προσφέρουν στα θύματα τόσο από άποψη σωματικών τραυμάτων και μεταδοτικών ασθενειών όσο και από ψυχολογική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση