GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οπαδός της ΑΕΚ που έμεινε τυφλός αποζημιώνεται 13 χρόνια μετά

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ένας φίλος της ΑΕΚ δικαιώθηκε… Ο Ορέστης Χριστοφής είχε την ατυχία στα 23 του χρόνια να χάσει την όρα...


Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ένας φίλος της ΑΕΚ δικαιώθηκε… Ο Ορέστης Χριστοφής είχε την ατυχία στα 23 του χρόνια να χάσει την όρασή του στο δεξί του μάτι μετά από πέτρα που δέχτηκε από αστυνομικό στα επεισόδια του αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη (που τότε η «Ένωση» χρησιμοποιούσε σαν έδρα) το 2003.

Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τον άτυχο φίλαθλο, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση και επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ και λόγω των τόκων φτάνει στις 100.000 ευρώ. Το ποσό θα πληρώσει η ΕΛ.ΑΣ., καθώς παρότι υπήρξε κάμερα που «έπιασε» τον αστυνομικό που πέταξε την πέτρα, δεν υπήρξε ταυτοποίησή του επειδή φορούσε κράνος.

Ο 36χρονος πια σήμερα Ορέστης Χριστοφής μίλησε στην εφημερίδα «Real News» για τη δικαίωσή του: «Η ζωή μου είναι πολύ δύσκολη, αφού έχω χάσει το ένα μου μάτι. Ήλπιζα να δικαιωθώ από το δικαστήριο, καθώς σκέφτομαι να υποβληθώ σε μεταμόσχευση κερατοειδούς και τα έξοδα είναι πολλά. Νιώθω, πάντως, ότι η δικαίωση είναι μισή, γιατί ναι μεν αναγνωρίζεται η ευθύνη της Αστυνομίας, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ ο αστυνομικός που μου πέταξε την πέτρα. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με τα επεισόδια».

Ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, τόνισε: «Το δικαστήριο αναγνωρίζει την ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. και δέχεται ότι ο τραυματισμός του φιλάθλου στον δεξιό οφθαλμό οφείλεται σε ρίψη πέτρας από αστυνομικό, καθώς επίσης και στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Παρότι η ΕΛ.ΑΣ. αρνούνταν ότι οι αστυνομικοί ανταπέδιδαν με ρίψεις αντικειμένων προς τους φιλάθλους, το οπτικό υλικό του αγώνα αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια ανατρεπτική απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για καταστολή της βίας στα γήπεδα, ακόμα και αν αυτή προέρχεται από όργανα του κράτους».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση