GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε 15 ημέρες η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε δεκαπέντε ημέρες η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες θα αναρτηθεί στο opengov σε δημόσια διαβούλευση, δήλωσε χθες Τρίτη ο υπουρ...


Σε δεκαπέντε ημέρες η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες θα αναρτηθεί στο opengov σε δημόσια διαβούλευση, δήλωσε χθες Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στου Ζωγράφου.

Η ομιλία του υπουργού Επικρατείας καθυστέρησε για αρκετή ώρα, καθώς έξω από την αίθουσα όπου θα διεξάγονταν η ομιλία του, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το ασφαλιστικό και τις πολιτικές λιτότητας που η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί, ενώ σημειώθηκε και στιγμιαία ένταση με ορισμένα άτομα να θέλουν να εισβάλλουν στον χώρο και να απωθούνται από την αστυνομία, η οποία έκανε και μικρή χρήση δακρυγόνων.

Ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κωλυσιέργησε στο θέμα σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με στόχο να μην κατατεθεί ο σχετικός νόμος, αλλά τώρα, μετά από 25 χρόνια θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, το σκηνικό αλλάζει. «Εμείς θέλουμε σχήματα οικονομικά βιώσιμα, γιατί εάν δεν είναι οικονομικά βιώσιμα, έχουν οικονομικές τρύπες και αυξημένες δανειοδοτήσεις, ασκώντας πιέσεις στο πολιτικό σύστημα να παρέμβει στις τράπεζες», πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, και με αφορμή την κατάσταση στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA επισήμανε ότι «εκεί βρίσκεται η ρίζα και η απαρχή της αλληλεξάρτησης μεταξύ πολιτικού συστήματος, τραπεζικού συστήματος και τηλεοπτικών μέσων».

Ο Νίκος Παππάς στην αρχή της ομιλίας του χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η ΝΔ ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ασφάλεια των πολιτών, θέτοντας ως ζήτημα το προσφυγικό. «Πρόκειται για ένα ολίσθημα», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους με αφορμή και τα αιματηρά γεγονότα στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, θέλοντας να στρέψει τα φώτα από την επερχόμενη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή.

Ο υπουργός έκανε λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα, εκδοτικά και μη, τα οποία καθυστερούν με διάφορες αφορμές την έλευση της συζήτησης για τη διαφάνεια στο κοινοβούλιο, αλλά ο λαός, «την ερχόμενη Τρίτη θα ακούσει και θα καταλάβει πολλές αλήθειες».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση, έχοντας καταφέρει πράγματα στην οικονομία - μείωση ελλείμματος, αύξηση φορολογικών εσόδων, κλπ. - έχει δώσει στους εταίρους της να καταλάβουν ότι τώρα στη χώρα ασκείται σωστή διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση