GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση στην Ακτή Ελεφαντοστού με 16 νεκρούς

Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων την Κυριακή σε τουριστικό θέρετρο στην  Ακτή Ελεφαντοστού. Το θέρετρο Γκραν Μπ...


Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων την Κυριακή σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού. Το θέρετρο Γκραν Μπασάμ, περίπου 40 χλμ ανατολικά από την οικονομική πρωτεύουσα Αμπιτζάν, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουρίστες από τη Δύση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερις λευκοί. Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας για τρομοκρατική δολοφονία καθώς ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας Γάλλος πολίτης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI).  

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον "έξι τρομοκράτες", οι οποίοι "εξουδετερώθηκαν", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χάμεντ Μπακαγιόκο.

Σε βίντεο αυτόπτη μάρτυρα φαίνονται επτά άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος μετά την επίθεση. “Είδα επτά νεκρούς εκεί που βιντεοσκόπησα. Υπήρχαν τέσσερις ένοπλοι. Κολυμπούσα όταν ξεκίνησε και έφυγα μακριά”, δήλωσε στο Reuters ο Ντραμάν Κίμα, που φωτογράφισε επίσης χειροβομβίδες και κάλυκες που πιστεύει πως άφησαν πίσω τους οι ένοπλοι.

Το περιστατικό αυτό καταγράφεται σχεδόν δύο μήνες μετά από την επίθεση με δεκάδες νεκρούς σε ξενοδοχείο και καφετέρια στην πρωτεύουσα της γειτονικής Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, όπου σύχναζαν δυτικοί, από Ισλαμιστές μαχητές, μία επίθεση που είχε εντείνει τις ανησυχίες ότι η επιρροή εξτρεμιστικών οργανώσεων στη δυτική Αφρική αυξάνεται επικίνδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση