GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πόλη των 187 διαφορετικών χωρών!

Η πόλη αυτή είναι η πόλη των 187 διαφορετικών χωρών. Κυρίες και κύριοι... καλωσορίσατε στη Γενεύη. Στην πόλη αυτή της Ελβετίας εδρεύο...


Η πόλη αυτή είναι η πόλη των 187 διαφορετικών χωρών. Κυρίες και κύριοι... καλωσορίσατε στη Γενεύη.

Στην πόλη αυτή της Ελβετίας εδρεύουν οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί από οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου. Το 40% των κατοίκων της (δηλαδή σχεδόν 1 στους 2) δεν είναι Ελβετοί.

Η Γενεύη προσελκύει τουρίστες αλλά και κατοίκους από όλο τον κόσμο. Θεωρείται ο παράδεισος των οικονομικών ευκαιριών αλλά παράλληλα είναι μια εκπληκτικά όμορφη και κοσμοπολίτικη μητρόπολη.

Μια «γρανιτένια» κληρονομιά της είναι αυτή του Ιωάννη Καλβίνου που διέδωσε από εδώ τους ισχυρούς μεταρρυθμιστικούς και προτεστανικούς του λόγους.

Το 1863 ο Καλβινιστής Henri Dunant (γέννημα – θρέμμα Γενεύης) ίδρυσε εδώ τον Ερυθρό Σταυρό.

Εκτός από την ιστορία της, το σχεδόν ουτοπικό αστικό περιβάλλον μαγεύει προσωρινούς και μόνιμους επισκέπτες. Η λίμνη της Γενεύης με το συντριβάνι Jet d’Eau που εκτοξεύει νερό σε ύψος 140 μέτρων ψηλά στον αέρα.

Την πόλη διατρέχει ο ποταμός Ροδανός. Η παλιά πόλη βρίσκεται στην Αριστερή Όχθη, με έναν αέρα αριστοκρατίας και γεμάτη με μπαρ, τρέντι εστιατόρια και πολυτελή καταστήματα στην La Rue Du Rhone. Εδώ βρίσκονται τα ωρολογοποιΐα με τα φημισμένα ελβετικά ρολόγια.

Η Δεξιά Όχθη είναι το μέρος που δεν κοιμάται ποτέ, με ασταμάτητη νυχτερινή ζωή αλλά και τη συνοικία των Κόκκινων Φαναριών.

Οι μόνιμοι κάτοικοι διαμένουν σε αρκετά παλαιά σπίτια αφού σχεδόν πουθενά δεν υπάρχουν νέα κτίρια, η πόλη έχει διατηρηθεί όπως ήταν αιώνες πριν.

Η πόλη αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στέγασης κάτι που εκτοξεύει τις τιμές των ενοικίων. Το μόνο που είναι εξαιρετικά προσιτό στην πόλη αυτή είναι οι μεταφορές.

Σύμφωνα με έρευνα της UBS (στοιχεία 2015), η Γενεύη είναι η Τρίτη πιο ακριβή πόλη στον κόσμο μετά τη Νέα Υόρκη και την – επίσης ελβετική- Ζυρίχη.

Πολύ ακριβό επίσης είναι το φαγητό έξω αλλά υπάρχουν και πολλά discount markets για όσους δεν πτοούνται και επιλέγουν να μαγειρεύουν εντός.

Πολλοί τουρίστες επιλέγουν τη Γενεύη σαν ορμητήριο. Το αεροδρόμιο απέχει μόλις 6 χλμ από το κέντρο της πόλης ενώ από εδώ υπάρχει πληθώρα ανταποκρίσεων και μπορεί κανείς να βρεθεί σχεδόν παντού στην Ευρώπη μέσα σε λίγες ώρες.

Μπορεί κανείς να ταξιδέψει στη Ζυρίχη αλλά και τη Λυών της Γαλλίας σαν μονοήμερη εκδρομή. 

Με πληροφορίες από BBCTravel

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση