GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτά είναι τα καλύτερα ουίσκι του 2016

Σύμφωνα με τον γκουρού των ουίσκι Jim Murray –Άγγλος συγγραφέας και δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο ουίσκι που κάθε χρόνο εκδίδει την ...


Σύμφωνα με τον γκουρού των ουίσκι Jim Murray –Άγγλος συγγραφέας και δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο ουίσκι που κάθε χρόνο εκδίδει την βίβλο του «βασιλιά» των αποσταγμάτων– τα καλύτερα ουίσκι για το 2016 είναι πέντε, και όχι τρία όπως είθισται να διακρίνει και να «βραβεύει». Μάλιστα, φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κορυφή καταλαμβάνει ένα ουίσκι από τον Καναδά. Σημείωσε δε ότι παρά την μεγάλη φήμη τους, κανένα σκοτσέζικο δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στο top 5 του Murray, χωρίς αυτό να υποδηλώνει κάτι για την ποιότητά τους. Είναι γεγονός, πάντως, ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για το ουίσκι αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, κάνοντας τους αμετανόητους λάτρεις του να θέλουν να πειραματιστούν τόσο με διαφορετικά στυλ όσο και με γεύσεις.

Παρακάτω θα πάρεις μια γεύση από τις επιλογές του και πού ξέρεις, μπορεί να συμπεριληφθείς κι εσύ στο club των λάτρεων του ουίσκι. Για την ιστορία πάντως, η λέξη ουίσκι προέρχεται από την κέλτικη λέξη «Uisge Beathe», δηλαδή «το νερό της ζωής». Έτσι, ονομάτιζαν οι Κέλτοι όλα τα προϊόντα απόσταξης που τα χρησιμοποιούσαν οι ειδικοί για φαρμακευτικούς λόγους.
  • Crown Royal Northern Harvest Rye
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων, ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των καναδέζικων ουίσκι. Το Crown Royal Northern Harvest Rye είναι ένα ουίσκι με 45% βαθμούς αλκοόλης που προέρχεται από τον Καναδά και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στη λίστα του Murray λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Παρασκευασμένο από 90% σίκαλη, είναι ένα ελαφρά πικάντικο ουίσκι με μαλακό πιπέρι, αρώματα βανίλιας και νότες καραμέλας βουτύρου. Αναδύει αρώματα ψημένων μπαχαρικών, δημητριακών και ξύλου, ενώ «ξυπνάει» τον ουρανίσκο με απαλές νότες δρυός, πλούσια καραμέλα και καρυκεύματα βανίλιας. Η επίγευση που αφήνει; Απαλή και κρεμώδης.

  • Pikesville Straight Rye
Το Pikesville Straight Rye είναι ένα ουίσκι που αρνείται να ξεχαστεί. Παράγεται στο Κεντάκι (πρώτη φορά δημιουργήθηκε στο Μέριλαντ τη δεκαετία του 1890) σε έξτρα παλαιωμένα βαρέλια, αποθηκευμένα σε προνομιακές τοποθεσίες. Πρόκειται για ένα ουίσκι στους 55% βαθμούς αλκοόλης, με ανοιχτό χάλκινο χρώμα, αρώματα κακάο και καπνιστού δρυός, με ξηρή και πικάντικη γεύση που συνοδεύεται από μελωμένη σίκαλη και γαρίφαλο. Απαλές νότες βανίλιας και ψημένων μπαχαρικών αφήνουν την καλύτερη επίγευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση