GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότεροι από 2.500 πρόσφυγες έχουν καταλύσει στο λιμάνι του Πειραιά

Τους 2.500 ξεπερνούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν καταλύσει και φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Π...


Τους 2.500 ξεπερνούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν καταλύσει και φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε το λιμενικό σώμα, περισσότεροι από 2.540 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στον Πειραιά.

Ενώ το πρωί ά κατέπλευσε στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1 με 488 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πλοίο παρέλαβε 383 άτομα από τη Μυτιλήνη και 105 από τη Χίο.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star patmos που μεταφέρει 200 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο.

Εντός της ημέρας αναμένεται επίσης από τα Δωδεκάνησα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας". Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση μεταφέρει 112 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται και σήμερα μέλη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες θα διανείμουν ξηρά τροφή, ενώ δύο ομάδες από τον ΟΗΕ θα μεταβούν στους επιβατικούς σταθμούς προκειμένου να δώσουν πληροφόρηση στους μετανάστες και πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους, για το πως μπορούν να αιτηθούν άσυλο ή αν κάποιοι επιθυμούν να γυρίσουν στις χώρες καταγωγής τους και πως μπορεί να γίνει αυτό.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν και σήμερα σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας από το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ήδη 200 άνθρωποι αναχωρούν με πούλμαν για τον Βόλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες πιθανόν θα αποφασίσουν εντός της ημέρας πόσοι ακόμη και σε ποιους χώρους θα οδηγηθούν.

Επίσης, υπάρχει συνεχής προσπάθεια από τις αρμόδιες αρχές για ενημέρωση των προσφύγων, καθώς πολλοί απ' αυτούς αρνούνται να επιβιβαστούν σε πούλμαν. Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίζουν να ζητούν να μεταβούν στην Ειδομένη, ενώ την ίδια ώρα στα κινητά τους δέχονται μηνύματα από άτομα που λένε ότι θα μπορέσουν να τους περάσουν από τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση