GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ την επομένη της 25ης Μαρτίου! Από ποια ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ στην Τουρκία είναι "απούσα" μόνο η Ελλάδα...

Yannis Koutsomitis Το όνειδος της απουσίας (ξανά) της Ελλάδας Δεύτερη μέρα σήμερα της δίκης των Τούρκων δημοσιογράφων Can Dündar και Erde...

Yannis Koutsomitis

Το όνειδος της απουσίας (ξανά) της Ελλάδας
Δεύτερη μέρα σήμερα της δίκης των Τούρκων δημοσιογράφων Can Dündar και Erdem Gül της Cumhuriyet, οι οποίοι δικάζονται κεκλεισμένων των θυρών και κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη επειδή δημοσιοποίησαν την προμήθεια όπλων που παρείχε το τουρκικό κράτος στους τζιχαντιστές στη Συρία.

Σε μια γενναία κίνηση, πολλοί Ευρωπαίοι διπλωμάτες παρέστησαν στη δίκη για να τονίσουν με την παρουσία τους τη συμπαράσταση των Κυβερνήσεών τους στις δημοκρατικές ελευθερίες στην Τουρκία. Μπροστά-μπροστά ο Βρετανός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη Leigh Turner, αλλά και πρόξενοι της Ολλανδίας, της Σουηδίας και άλλων χωρών.

Ο Ερντογάν έγινε έξαλλος από την παρουσία των ξένων διπλωματών και του επέπληξε δημόσια λέγοντας "Τι δουλειά έχετε εσείς εκεί; Δεν είναι η χώρα σας εδώ. Εδώ είναι η Τουρκία".

Και ώ της εκπλήξεως, ποιοί έλειπαν από αυτή την υψηλού συμβολισμού κίνηση;
Οι Έλληνες διπλωμάτες φυσικά! Άφαντοι. Λούηδες. Έμειναν στα γραφεία τους στην πρεσβεία και το προξενείο.
Αλλά δεν φαντάζομαι ότι φταίνε ο κ. Λουκάκης και ο κ. Σέκερης. Είμαι σίγουρος ότι υπήρχαν εντολές από την Βασιλίσσης Σοφίας.
Τη μια μέρα η Κυβέρνηση γιορτάζει με παράτες την εξέγερση κατά του οθωμανικού ζυγού,
και την επόμενη κιοτεύει να δείξει τη συμπαράστασή της στον τουρκικό λαό και τις δημοκρατικές αξίες. Προφανώς, φοβούμενη μήπως και χαλάσει και η σούπερ συμφωνία για τους πρόσφυγες.

Αιδώς δειλοί υποκριτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση