GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλες 30.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων προανήγγειλε η κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ

Τη δημιουργία ακόμη 30.000 θέσεων φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες εντός 20 ημερών προανήγγειλε η κυβέρνηση. Όπως είπε ο εκπρόσωπο...


Τη δημιουργία ακόμη 30.000 θέσεων φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες εντός 20 ημερών προανήγγειλε η κυβέρνηση. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Συνοντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης,  παρουσιάζοντας τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την διαχείριση του Προσφυγικού και του Μεταναστευτικού, στόχος είναι να μεταφερθούν σε αυτές τις θέσεις οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες της Ειδομένης.

Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα σημεία όπου θα δημιουργηθούν αυτές οι νέες θέσεις έχουν οριοθετηθεί, σημείωσε ο κ. Κυρίτσης, ωστόσο δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες. 

Προτεραιότητα αποτελεί η ανακούφιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη και για το λόγο αυτό άμεσα εντείνεται η προσπάθεια ενημέρωσης των προσφύγων και η διάθεση μεταφορικών μέσων για τη μετακίνησή τους σε θέσεις φιλοξενίας που είναι διαθέσιμες. Αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε συνδυασμό με τις νέες θέσεις φιλοξενίας που δημιουργούνται, τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ειδομένη που είναι δυσάρεστη κάνουμε δύο βήματα. Το άμεσο βήμα είναι να εντατικοποιήσουμε την ενημέρωση των ανθρώπων ότι υπάρχουν τα κέντρα φιλοξενίας αλλά και ότι τα σύνορα είναι κλειστά και πως είναι αδιέξοδη η παραμονή τους εκεί, πρόσθεσε. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υφίστανται κέντρα κράτησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ στα νησιά "τα θεωρούμε κλειστές δομές υπό την έννοια ότι οι πρόσφυγες πρέπει να είναι στη διάθεση των αρχών, δεν υπάρχει η νοοτροπία κράτησης".

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία είπε ότι από την πλευρά της Ελλάδας έχουν καλυφθεί οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή και την Τετάρτη θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας και απαιτούν νομικές ρυθμίσεις.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετατρέποντας σε Γενική Γραμματεία την υπηρεσία πρώτης υποδοχής. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση